Şcolile rămân închise. CNSU a decis prelungirea cursurilor online până pe 7 februarie

Publicat in Eveniment 10 Ianuarie 2021 313 ori
Google+ WhatsApp
Şcolile rămân închise. CNSU a decis prelungirea cursurilor online până pe 7 februarie
Şcolile rămân închise. CNSU a decis prelungirea cursurilor online până pe 7 februarie

„Se propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020", arată decizia CNSU.

Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor. „Nu excludem niciun scenariu. Plecăm de la cel mai optimist – 8 februarie toată lumea la şcoală"
Ministrul Educaţiei a vorbit despre cum se va face redeschiderea şcolilor, planificată să aibă loc pe 8 februarie. Sorin Cîmpeanu a afirmat că în luarea acestei decizii se va ţine cont şi de disponibilitatea cadrelor didactice de a se vaccina împotriva noului coronavirus.

„Ca ministru şi întreg Ministerul ne dorim să se poată redeschide fizic. Decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie, pe baza datelor epidemiologice – rata de infectare după vacanţa de sărbători, lucru care se va vedea la jumătatea lunii ianuarie, pe baza evoluţiei campaniei de vaccinare, pe baza inclusiv a acestui răspuns referitor la disponibilitatea personalului din învăţământ, cei 340.293 din învăţământul preuniversitar şi cei aproape 47.000 în învăţământul universitar de vaccinare", a afirmat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor. Scenariile luate în calcul de autorităţi

„Nu excludem ca în urma acestei analize. Nu excludem niciun scenariu. Plecăm de la cel mai optimist – 8 februarie toată lumea la şcoală – sau un alt scenariu: în zonele cu infectare redusă la şcoală sau cei mici – grădiniţă, învăţământ primar – la şcoală sau cei care dau examenele naţionale – clasa a VIII-a şi a XII-a – la şcoală

Nu excludem absolut niciun scenariu! Nu mă voi pronunţa sub nicio formă înainte de avea toate datele pe masă cu privire la rata de infectare, disponibilitate de vaccinare şi măsuri luate în alte state şi cu privirile la realităţile din educaţie", a menţionat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a reiterat că obiectivul este ca autorităţile să poată lua o decizie " în cea de-a treia decadă a lunii ianuarie, la sfârşitul lunii ianurie, chiar dacă semestrul II începe pe 8 februarie".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.