Salarizarea profesorilor se va face pe criterii de performanţă. Testele PISA ar putea fi decisive

Publicat in Eveniment 10 Ianuarie 2021 730 ori
Google+ WhatsApp
Salarizarea profesorilor se va face pe criterii de performanţă. Testele PISA ar putea fi decisive
Salarizarea profesorilor se va face pe criterii de performanţă. Testele PISA ar putea fi decisive

Salarizarea profesorilor, prevăzută de lege, a fost amânată a doua oară, din cauza pandemiei, iar sindicatele dascălilor ameninţă cu acţiuni de protest. În tot acest scandal, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a dat exemple de criterii care pot sta la baza unei salarizări a profesorilor pe baza performanțelor. Acesta a declarat la B1TV că salarizarea pe criterii de performanță a profesorilor poate fi făcută prin analize comparative ale mediilor elevilor din școală cu cele pe care elevii le obţin la examenele naționale.

Profesorii nu vor să înceapă şcoala şi nici să se vaccineze!

56,3% nu sunt de acord să se vaccineze şi doar 43,2% îşi doresc revenirea fizica la școală

Pentru prima dată un ministru în funcție vorbește despre faptul că rezultatele testărilor internațonale PISA pot fi folosite pentru a stabili criterii de performanță. "Despre partea de creșteri salariale: da sunt un susținător al creșterilor salariale pe criterii de performanță și sunt multe exemple. Nu sunt deținătorul adevărului absolut, dar mie mi se pare că e mult mai greu să ridici un elev de la nota patru la nota cinci, decât să-l ridici de la nota șapte la nota opt. Progresul școlar poate să fie unul dintre criteriile de performanță.

Sunt propuneri, spre exemplu, foarte interesante, să vezi dacă media de la examenele naționale, examenul de capacitate pe o școală... Fiecare elev a luat o anumită notă, media să spunem că este 7:50 și diferă cu mai puțin de un punct față de media generală din acea școală, care poate să fie 9:50. Adică pe parcursul anilor de școală iei note foarte foarte mari, dar când vii în fața unui examen național iei note mult mai mici. Școlile în care această diferență este foarte mică cred că ar trebui premiate, ar putea fi premiate. Ăsta este un alt criteriu de performanță.

Ca să nu mai spun de testările PISA – deci media pe școală este 9, la examenul național este 7:50 și la testările PISA este... nu spun cât, mult mai puțin", a declarat Cîmpeanu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.