OPC-urile, in control la service-urile auto! Se verifică prețurile reparațiilor pe baza poliței RCA

Publicat in Eveniment 10 Ianuarie 2021 337 ori
Google+ WhatsApp
OPC-urile, in control la service-urile auto! Se verifică prețurile reparațiilor pe baza poliței RCA
OPC-urile, in control la service-urile auto! Se verifică prețurile reparațiilor pe baza poliței RCA

ANPC, controale la service-uri. Acțiunea, desfășurată discret, a pornit de la un demers al Euroins, cea mai reclamată firmă de asigurare din România și al doilea cel mai mare vânzător de RCA. Inspectorii instituției de stat au acționat inclusiv în baza unei liste de service-uri pusă la dispoziție de Euroins, potrivit Economica.net.

ANPC, controale la service-uri

ANPC devine practic parte din vechiul război dintre service-uri și firmele de asigurare, care se acuză reciproc în plângeri către diverse instituții și care au ajuns deja să aibă zeci de mii de procese în instanță.

Service-urile acuză marii asigurători de RCA (City Insurance și Euroins) că nu achită la timp și integral facturile de reparații, în timp ce societățile de asigurare acuză service-urile că practică tarife abuziv de mari pentru ora de manoperă și mașina la schimb oferită păgubitului pe durata reparației, mai scrie sursa menţionată mai sus.

ANPC avertizează consumatorii asupra practicilor comerciale înşelătoare

A început sezonul reducerilor de iarnă, astfel că mulţi oameni vor fi tentaţi să facă achiziţii însemnate. Directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, avertizează consumatorii să fie atenţi la o serie de aspecte pentru a nu cădea victimele practicilor comerciale înşelătoare.

Directorul general ANPC, Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie atenţi la informaţiile de pe etichete şi să solicite informaţii suplimentare atunci când au nelămuriri în privinţa reducerilor.

„Consumatorii trebuie să ştie că orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice: fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat, fie prin menţiunile preţ nou, preţ vechi lângă sumele corespunzătoare, fie prin menţionarea procentului de reducere a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat, indiferent de tipul de vânzare cu preţ redus (soldare, lichidare, promoţionale).

Orice vânzare cu preţ redus, indiferent de tip, trebuie să fie însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea ei (soldare/soldări/solduri, lichidare, promoţii), însoţită de data de debut şi de durata acesteia", afirmă Paul Anghel, potrivit Agerpres.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.