Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

Publicat in Eveniment 19 Noiembrie 2020 934 ori
Google+ WhatsApp
Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri
Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

Zeci de români au fost ţepuiţi de doi escroci din Sinaia care au reuşit în câteva luni să strângă o mică avere printr-un simplu mesaj postat pe site-urile de anunţuri. Şarlatania merge ca pe roate, iar poliţia şi procurorii nu o pot opri.

Cei doi escroci din Sinaia profită de apetenţa românilor de a-şi cumpăra maşini second-hand din Germania sau din alte ţări din Europa, dar nu au posibilitatea să aducă în ţară autoturismul.

Printr-un mesaj postat fie pe publi24, fie pe OLX sau pe alte site-uri similare, şarlatanii au atras în capcană zeci de români care au rămas şi fără bani, şi fără maşini.

În anunţ, escrocii se recomandă "firmă serioasă" şi promit că în doar câteva zile pot aduce în România, cu platforma, maşina comandată. Cer înainte banii de transport şi pentru „deranj", iar taxa nu este mică deloc. Variază în funcţie de valoarea sau dimensiunea maşinii ce trebuie adusă în ţară şi poate ajunge până la câteva mii de euro.

Oamenii, încântaţi că pot rezolva problema astfel, plătesc înainte şi aşteaptă să le ajungă maşina la poartă, doar că acest lucru nu se mai întâmplă. Abia târziu, după lungi discuţii cu transportatorii care explică întârzierea invocând tot felul motive, ba că s-a stricat platforma, ba că parcul auto este închis, îşi dau seama că au fost înşelaţi.

Mulţi dintre cei care au fost ţepuiţi au decis să depună plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Siniaia. Sunt zeci de astfel de plângeri în lucru la procurorii sinăieni, iar escrocii sunt mai mereu aceeaşi. Ancheta îşi urmează cursul, părţile sunt audiate, iar apoi dosarul este trimis în judecată unde totul se împotmoleşte.

În instanţă părţile se împacă. Escrocul, văzându-se cu un pas înaintea puşcăriei, decide brusc să plătească clientului prejudiciul creat, omul îşi retrage plângerea, iar procesul penal încetează fără ca infractorul să primească vreo pedeapsă, nici măcar o simplă amendă.

Pentru că ştiu că nu au ce să păţească şi nu toţi clienţii ţepuiţi depun plângere, escrocii din Sinaia continuă afacerea nestingheriţi, chiar aşa, de sub nasul anchetatorilor. Potrivit surselor judiciare, dintre şarlatani are deja patru dosare de înşelăciune pe rolul Judecătoriei Sinaia, fiecare cauză cu mai multe victime. Cel mai probabil toate se vor finaliza cu împăcarea părţilor.

Procurorii susţin că afacerea "Maşina din Germania" a luat atât de mult amploare la nivel naţional, încât se poate vorbi despre un fenomen şi le cer oamenilor să fie atenţi cu cine bat palma înainte de a le da banii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.