Șefa UPU de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dr. Violeta Tanase, confirmată cu Covid. Medicul ar fi ajuns la Terapie Intensivă

Publicat in Eveniment 27 Octombrie 2020 1105 ori
Google+ WhatsApp
Șefa UPU de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dr. Violeta Tanase, confirmată cu Covid. Medicul ar fi ajuns la Terapie Intensivă
Șefa UPU de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dr. Violeta Tanase, confirmată cu Covid. Medicul ar fi ajuns la Terapie Intensivă

Dr. Violeta Tănase, șefa Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, a fost confirmată cu coronavirus.

Anunțul a fost făcut luni seară, de moderatorul Cosmin Prelipceanu, într-o emisiune la Digi 24. Potrivit acestuia, medicul ar fi fost ajuns la ATI.

„Cred că este marele sacrificiu pe care îl facem cei am fost și umblăm în prima linie, în condițiile în care toți ceilalți colegi ai noștri ar trebui să ne înțeleagă și să ne împărțim acest atribuții și responsabilități. Numai împreună ieșim din această pandemie. Sănătate multă!”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Dr. Tănase trăgea un semnal de alarmă, acum doar câteva zile, cu privire la lipsa locurilor la Terapie Intensivă și la faptul că, în aceste condiții, medicii au fost deseori, în ultimele săptămâni, în situația de a alege pacienții care intră la ATI. Aceste aspecte au fost detaliate și de conducerea SJU Ploiești.

În cadrul intervenției de luni seară, ministrul Sănătății a reacționat și la imaginile publicate ieri, de jurnalistul Victor Preda, surprinse la triajul de la SJU Ploiești, unde bolnavii erau ținuți să aștepte în ploaie și în frig.

triaj ploaie sju ploiesti

„Știu situația din UPU, am discutat și cu doamna doctor atunci tocmai pe acea colmatare a primirii urgenței în condițiile în care cei izolați - până așteptau confirmarea, sau cei confirmați - până a putea pleca către o terapie intensivă la un spital suport COVID - rămâneau la UPU. Ceea ce nu era normal. Discutând cu managementul, și-au arătat incapacitatea. De aceea eu sper ca noua conducere, care va fi pusă de noua conducere a CJ, să poată gestiona altfel”, a afirmat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Acesta a subliniat că au fost mai multe probleme identificate la cel mai mare spital din Prahova. „Acolo (SJU Ploiești, n.r.), din evaluările noastre și din desele vizite, au fost probleme. Avem probleme la organizare, ce înseamnă management, managementul UPU – unde toți bolnavii care sunt izolați au rămas acolo, fără ca pe secțiile respective să avem locuri. Capacităm saloane de izolare sau de cei pentru patologiile concomitente. Avem acel TIR de terapie intensivă mobilă, care a fost regândită, avem în continuare medici rezidenți detașați care deservesc terapia intensivă. Acolo, acel management n-a reașezat partea medicală pentru a primi acea patologie COVID și a degaja terapiile intensive, pentru a primi atât patologie non-COVID, cât și patologie COVID pe sectoare separate. (...) Am avut discuții cu noua conducere a Consiliului Județean, care este ordonatorul de credite al Spitalului Județean din Ploiești și avem promisiunea că, odată cu noul management, vom avea și o altă abordare a problemei”, a mai spus Nelu Tătaru, la Digi 24.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.