Percheziţii în Prahova şi Dâmboviţa, într-un dosar privind traficul de migranţi. Polițiștii au găsit bani și 10 vietnamezi ascunși la una dintre adresele vizate

Publicat in Eveniment 23 Octombrie 2020 434 ori
Google+ WhatsApp
Percheziţii în Prahova şi Dâmboviţa, într-un dosar privind traficul de migranţi. Polițiștii au găsit bani și 10 vietnamezi ascunși la una dintre adresele vizate
Percheziţii în Prahova şi Dâmboviţa, într-un dosar privind traficul de migranţi. Polițiștii au găsit bani și 10 vietnamezi ascunși la una dintre adresele vizate

Polițiști de la Combaterea Criminalității Organizate și cei ai Direcţiei de Prevenire și Combatere a Migraţiei Ilegale  şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere, din cadrul Poliției de Frontieră Române, sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au efectuat, joi, două percheziții domiciliare, în Prahova și Dâmbovița, într-un dosar de trafic de migranți, unde au descoperit și de unde au ridicat aproximativ 10.000 de lei, 6.200 de euro și 1.300 de dolari.

Potrivit IGFP, trei persoane bănuite, doi români și un vietnamez, au fost aduse cu mandat la sediul I.G.P.F., alături de 10 migranți de origine vietnameză, cu vize de muncă, depistați la una dintre locații, a anunțat Poliția de Frontieră.

Cei 10 migranți de origine vietnameză au fost audiați în calitate de martor, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări.

"Începând cu luna august 2020, ca urmare a cooperării cu autorităţile de frontieră bulgare, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, împreună cu poliţişti din cadrul  Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi S.C.C.O. Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror din Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au documentat activitatea  infracţională a unor cetăţeni români care aveau ca preocupare infracţiuni din sfera traficului de migranţi.

Astfel, în cadrul operaţiunii au fost monitorizaţi mai mulţi cetăţeni români, domiciliaţi pe raza mun. Bucureşti, jud. Constanţa, Dâmboviţa şi Prahova, şi o persoană de naţionalitate greacă, care  ajutau cetăţeni vietnamezi să ajungă ilegal în vestul Europei. Aceştia erau transportaţi din Grecia în România, iar ulterior încercau sa-i ca destinaţie finală Germania.

În a doua jumătate a anului, persoanele implicate au efectuat mai multe transporturi cu cetăţeni vietnamezi, unul dintre cazuri fiind înregistrat  în data 25.09.2020, când în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu  au fost descoperiţi  ascunși, într-un microbuz încărcat cu fructe, condus de un cetăţean grec, șapte cetățeni vietnamezi. Aceştia fuseseră ascunşi în mijlocul de transport în Grecia, cu intenția de a ajunge în Germania.

În urma activităţilor operative derulate în acest caz, la data de 13.10.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II a fost depistat un transport ilegal cu nouă migranţi de naţionalitate vietnameză ascunşi, şase bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani. Aceştia erau intraţi legal în ţara noastră, în baza unor vize eliberate în scop de muncă.

În acelaşi timp, liderul grupării, care se afla într-un autoturism ce avea rol de  antemergător pentru microbuzul în care se aflau migranţii, a fost oprit în trafic, în Oradea, în momentul în care organiza activitatea infracţională şi intenţiona să părăsească ulterior teritoriul României cu destinaţia Germania. Faţă de acesta şi faţă de conducătorul autoutilitarei poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, cei doi aflându-se sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", a informat Poliția de Frontieră.

Potrivit informării transmise de polițiștii de frontieră, membrii grupării sunt stabiliți în zona Municipiului București și a județelor Prahova și Dâmbovița.

IJP Dâmbovița a anunțat că două persoane, parte a rețelei, au fost reținute, fiind prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, în vederea punerii în mișcare a acțiunii penale, audierii și a luării unei măsuri preventive.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.