Șase noi decese asociate Covid, raportate în Prahova, dar și un nou focar apărut la o societate comercială. Situația la zi, în județ

Publicat in Eveniment 15 Octombrie 2020 2244 ori
Google+ WhatsApp
Șase noi decese asociate Covid, raportate în Prahova, dar și un nou focar apărut la o societate comercială. Situația la zi, în județ
Șase noi decese asociate Covid, raportate în Prahova, dar și un nou focar apărut la o societate comercială. Situația la zi, în județ

Aproape 140 de prahoveni au fost testați pozitiv pentru coronavirus, în ultimele 24 de ore, în timp ce peste 20 au primit același rezultat, la retestare. Cele mai îngrijorătoare informații se referă, însă, la evoluția cazurilor grave. Tot mai mulți pacienți din județ ajung în spitale, deși locurile alocate acestei categorii sunt ocupate aproape integral, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate nu mai puțin de șase decese asociate Covid.

Bilanțul pe județ crescut, joi, la 7. 438 de persoane care au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, în Prahova, din care 251 au decedat. "Conform raportărilor Direcției de SănătatePublică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul a șase persoane (patru de sex masculin - de 47, 65 și 2 de 80 de ani și alte două persoane de sex feminin - de 47 și respectiv 66 de ani), cu comorbidități", au transmis reprezentanții Prefecturii.

23 de pacienți din județ au fost retestați pozitiv în ultimele 24 de ore, în timp ce alte 137 de persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Cele 137 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, din județ, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

Grupa de vârstă (ani)

Număr persoane

0 - 18

2

19 – 29

11

30 – 39

30

40 – 49

27

50 – 59

32

60 – 69

22

70 – 79

9

80 - 89

4

Peste 90

2

Total

137

11 dintre cazurile noi provin dintr-un focar depistat la Ciorani. "Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un focar de SARS-CoV-2 la un operator economic din localitatea Cioranii de Sus, acolo unde 11 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Angajații depistați au fost izolați, iar contacții acestora au intrat în carantină. Ancheta epidemiologică este în derulare. Spațiile de lucru au fost dezinfectate", au menționat reprezentanții Prefecturii.

Numărul de locuri în spitalele care tratează pacienți cu coronavirus a scăzut din nou. Sunt doar 18 disponibile, la acest moment, în tot județul Prahova. "Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 360 sunt ocupate. La ATI, toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate", potrivit informațiilor comunicate, de asemenea, de Prefectura Prahova.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.