Cum va fi vremea în luna octombrie. ANM a publicat prognoza: Nu este normal pentru mijlocul toamnei

Publicat in Eveniment 25 Septembrie 2020 450 ori
Google+ WhatsApp
Cum va fi vremea în luna octombrie. ANM a publicat prognoza: Nu este normal pentru mijlocul toamnei
Cum va fi vremea în luna octombrie. ANM a publicat prognoza: Nu este normal pentru mijlocul toamnei

Vremea va fi călduroasă şi luna viitoare, cu temperaturi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit la începutul lunii octombrie. În plus, este prognozată şi o perioadă cu o abatere termică pozitivă ușor accentuată, în regiunile estice și sud-estice.

În ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi normale la începutul lunii octombrie, urmând ca după jumătarea lunii este să fie deficitare în unele zone.

Administraţia Naţională de Meterologie (ANM) a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

În săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice.

Ploile lipsesc în partea de sud

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar.

În săptămâna 5 – 12 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud-est. 

Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, şi la sfârşitul lui octombrie

În perioada 12 – 19 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

În săptămâna 19 – 26 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile din nord- vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.