Probleme cauzate de pandemie în noul an școlar: elevi şi profesori diagnosticaţi cu coronavirus, unităţi de învăţământ închise. Update

Publicat in Eveniment 15 Septembrie 2020 667 ori
Google+ WhatsApp
Probleme cauzate de pandemie în noul an școlar: elevi şi profesori diagnosticaţi cu coronavirus, unităţi de învăţământ închise. Update
Probleme cauzate de pandemie în noul an școlar: elevi şi profesori diagnosticaţi cu coronavirus, unităţi de învăţământ închise. Update

UPDATE, 15 septembrie, 11:05 / Pandemia cauzează probleme și în județul Botoșani. Trei profesori şi şapte elevi se află în izolare la începutul anului şcolar după ce au prezentat simptome sau au intrat în contact cu persoane infectate cu SARS-COV 2.

"Pur și simplu au intrat în contact cu diverse persoane, iar DSP a decis izolarea lor. Copiii se aflau în izolare de acum o săptămână și nu au intrat în contact cu școala", a spus Gabriel Hârtie, de la Inspectoratul Județean, conform Botoșani News.

Elevi şi profesori diagnosticaţi cu coronavirus, unităţi de învăţământ închise

Virusul provoacă întreruperi ale cursurilor normale și în vestul țării. Şcoala Gimnazială Zădăreni din județul Arad a fost închisă, marţi dimineaţa, înainte de a fi primiţi copiii la cursuri, după ce directorul unităţii a primit confirmarea că este infectat cu virusul SARS-CoV-2, o anchetă epidemiologică fiind în desfăşurare.

"Domnul director a intrat în contact cu angajaţi ai şcolii înainte să aibă primele simptome, pentru că în cursul săptămânii trecute, până vineri inclusiv, a fost zilnic la şcoală pentru a face pregătirile.

Astfel, am decis să nu mai deschidem şcoala în această dimineaţă, iar cursurile se vor desfăşura online în următoarea perioadă. Am anunţat Direcţia de Sănătate Publică, care face o cercetare epidemiologică, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a confirma decizia noastră de a trece şcoala în scenariul roşu", a declarat şeful ISJ.

UPDATE, 15 septembrie, 8:35 / Problemele din țară la unitățile școlare se înmulțesc. Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanța, o unitate de elită din oraș, își închide porțile pentru toți elevii, la o zi după începerea noului an școlar. Patru angajați au fost confirmați cu COVID-19, așa că instituția a intrat în scenariul roșu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.