Mijloacele de transport în comun verificate de polițiști, în contextul pandemiei COVID-19

Publicat in Eveniment 29 Iulie 2020 616 ori
Google+ WhatsApp
Mijloacele de transport în comun verificate de polițiști, în contextul pandemiei COVID-19
Mijloacele de transport în comun verificate de polițiști, în contextul pandemiei COVID-19

Astăzi, în intervalul orar 10.00-12.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, având în vedere totodată și reducerea riscului rutier în municipiul Ploiești.

 


Astfel, în această dimineață, 22 de polițiști au acționat în Ploiești, pentru reducerea riscului rutier urmărind, totodată, respectarea utilizării de către pasageri a mijloacelor de protecție individuală. Cu această ocazieu fost verificate 138 de autovehicule și legitimate 147 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.200 de lei, 9 dintre acestea fiind pentru abateri de la prevederile Legii nr. 55/2020, respectiv obligația de a purta masca de protecție în mijloacele de transport în comun.
În urma acţiunilor desfăşurate a fost reținut un permis de conducere, trei certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.
Exemple:
În această dimineață, polițiștii au identificat, într-un autoturism care efectua transport de persoane în regim taxi, un bărbat care nu respecta obligația de a purta masca de protecție, motiv pentru care a fost sancționat.
Un alt bărbat, care se deplasa la volanul unui autoturism, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare regulamentară a străzii, fiind sancționat contravențional, totodată, fiindu-i reținut permisul de conducere.

Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de acțiuni, fapt pentru care recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice și să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.