Electrica Furnizare anunța existența unei tentative de inselaciuni electronice

Publicat in Eveniment Miercuri, 08:15 364 ori
Google+ WhatsApp
Electrica Furnizare anunța existența unei tentative de inselaciuni electronice
Electrica Furnizare anunța existența unei tentative de inselaciuni electronice

Prin intermediul unui comunicat de presă, Electrica Furnizare a anunțat existența unei tentative de phishing (n.n. – înșelăciune electronică) prin intermediul căreia clienții sunt notificați cu privire la emiterea unor facturi și îndemnați să facă plata acestora prin accesarea unui link reprezentând un număr de cont.

În context, compania a ținut să facă următoarele precizări: ”Electrica Furnizare se delimitează de orice e-mail trimis în numele companiei care utilizează alte extensii decât electricafurnizare.ro. Electrica Furnizare nu a solicitat și nu va solicita, prin intermediul e-mail-ului, informații cu caracter confidențial sau efectuarea plăților via alte canale decât cele oficiale, cunoscute și promovate constant în rândul clienților: MyElectrica, ATM-uri, terminale de plată, internet banking, virament bancar, agențiile și sucursalele băncilor, punctele de plată Paypoint, centrele de plată un-doi ale Mobile Distribution, stațiile OMV/magazinele Orange, serviciul Westaco Express.

Pentru mai multe detalii referitoare la plata facturilor, clienții sunt rugați să acceseze site-ul Electrica Furnizare: https://www.electricafurnizare.ro/modalitati-de-plata-factura-electrica-furnizare/”. Pe de altă parte, pentru a evita să devină victime ale unui atac de phishing, Electrica Furnizare le recomandă clienților săi următoarele: Să verifice cu atenție adresa de e-mail a expeditorului, în special domeniul de găzduire; Să nu ia în considerare și să nu acceseze link-uri sugerate în comunicări transmise în numele Electrica Furnizare de la adrese de e-mail care nu au extensia electricafurnizare.ro; Să nu deschidă atașamente dacă nu sunt siguri de conținutul acestora; Să plaseze cursorul peste link-urile suspecte, înainte de a da click pe ele, urmărind ca adresa URL a link-ului să corespundă cu descrierea acestuia; Să nu introducă date cu caracter personal sau să efectueze plăți în pagini nesecurizate. O pagină securizată se poate identifica și căutând simbolul sub formă de lacăt închis, afișat de browser-ul utilizat, precum și prezența literei „s” (reprezentând termenul „secure” – în condiții de siguranță) la începutul adresei site-ului: „https://”.

Aceste elemente indică utilizarea de către site a unei conexiuni securizate, astfel încât informațiile despre tranzacție nu sunt divulgate către terți. Dacă aceste elementele nu sunt disponibile, plata trebuie abandonată. ”Electrica Furnizare a luat toate măsurile necesare contracarării unui astfel de atac cibernetic astfel încât securitatea datelor clienților să fie garantată iar aceștia să nu înregistreze pierderi. Clienții care suspectează primirea unor e-mailuri ce se pot încadra la categoria phishing sunt rugați să informeze compania la adresa de e-mail: office@electricafurnizare.ro”, se mai menționează în comunicatul de presă.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.