Cât costă și unde poate fi făcut testul pentru COVID-19 necesar pentru a intra în Grecia

Publicat in Eveniment 11 Iulie 2020 1004 ori
Google+ WhatsApp
Cât costă și unde poate fi făcut testul pentru COVID-19 necesar pentru a intra în Grecia
Cât costă și unde poate fi făcut testul pentru COVID-19 necesar pentru a intra în Grecia

După ce numărul de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus a crescut simțitor și în Grecia, autoritățile de la Atena au anunțat noi măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19.


Măsurile îi afectează și pe turiștii români care doresc să își petreacă concediul în Grecia. Astfel, toți cei care trec prin vama Kulata-Promachonas sunt obligați să prezinte un test cu rezultat negativ pentru a putea să intre în această țară.
Din păcate, însă, testul nu este unul chiar foarte ieftin, astfel că o familie formată din doi adulți și doi copii ar putea fi nevoită să scoată din buzunar peste 1.000 de lei doar pentru a putea prezenta aceste teste la frontieră. Totodată, este important de reținut că testul poate fi făcut doar în laboratoarele private.


Cât costă testul COVID-19 necesar pentru a intra în Grecia?


Testul de care turiștii români au nevoie pentru a putea intra în Grecia poate fi făcut la mai multe clinici din București și din țară. Prețul acestui test variază între 280 de lei și 390 de lei, iar diferența de preț este dată de perioada de timp în care persoana testată primește rezultatul. Astfel, cei care optează pentru testul mai scump, în valoare de 390 de lei, vor primi rezultatul acestuia în 24 de ore, în timp ce pentru persoanele care preferă să își facă testul de 280 de lei, rezultatul va veni în abia 48 de ore.

Potrivit sursei citate, există și un test rapid, care costă doar 120 de lei, însă este important de reținut că testul rapid nu este valabil pentru intrarea în Grecia. Totodată, este recomandat ca persoanele care se pregătesc să plece în vacanță în Grecia să ia în considerare și faptul că în această perioadă laboratoarele care fac testele pentru COVID-19 sunt foarte aglomerate, astfel că rezultatele ar putea să ajungă cu întârziere.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a informat că, începând cu data de 14 iulie, toți cetățenii străini care intră în Grecia prin vama Kulata-Promachonas sunt obligați să prezinte un test molecular cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea trecerii frontierei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.