Atenție! Circulă bani falși pe piață! BNR a anunțat ce banconote nu sunt conforme

Publicat in Eveniment 29 Iunie 2020 480 ori
Google+ WhatsApp
Atenție! Circulă bani falși pe piață! BNR a anunțat ce banconote nu sunt conforme
Atenție! Circulă bani falși pe piață! BNR a anunțat ce banconote nu sunt conforme

Bancnota cel mai des falsificată în cursul anului trecut a fost cea de 100 de lei, iar la nivel naţional, numărul banilor falsificaţi a scăzut aproape la jumătate faţă de anul trecedent, arată un raport anual al Băncii Naţionale a României (BNR).

Potrivit documentului amintit, bancnota cu cel mai mare număr de falsuri în anul 2019 a fost cea de 100 lei. Anul trecut, au fost descoperite 3.232 bucăţi de bancnote de 100 de lei, din care 28 de bucăţi au fost capturate de poliţie. Următoarea cea mai falsificată bancnotă a fost cea de 50 lei, cu un număr de 214 falsuri, şi, apoi, bancnota de 200 lei, cu un număr de 49 de falsuri.


În total, falsurile de bancnote româneşti expertizate la Banca Naţională au fost de 3.507 bucăţi, în anul 2019, ceea ce înseamnă o scădere cu 41% faţă de cea din anul 2018. Numărul de bani falsificaţi raportat la un milion de bancnote autentice în circulaţie a fost de 2,1 bucăţi anul trecut, comparativ cu 3,8 bucăţi în anul 2018.

Cel mai bun falsificator de lei, reţinut
Cel mai bun falsificator de bancnote din ţara noastră, în vârstă de 52 de ani, a fost reţinut zilele trecute. După ce falsifica banii, el intra în magazine sau pieţe şi făcea cumpărături ieftine: un kilogram de cartofi, de exemplu. Plătea cu o bancnotă de 100 de lei falsă şi restul îl primea în bancnote mai mici, însă acestea erau autentice.

Astfel, a pus în circulaţie banii falşi. Distanţa dintre momentul punerii în circulaţie al banilor falşi şi detectarea lor era foarte mare, fiindcă numai centrele de colectare în care ajung banii trimişi de la bănci reuşeau să detecteze aceşti bani, extrem de bine falsificaţi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.