26 iunie - Ziua Drapelului, sarbatorita de SMV Ploiesti si Fundatia "Constantin Stere", in parcul Bucov

Publicat in Eveniment 26 Iunie 2020 981 ori
Google+ WhatsApp
26 iunie - Ziua Drapelului, sarbatorita de SMV Ploiesti si Fundatia "Constantin Stere", in parcul Bucov

Drapelul tricolor a fost folosit prima dată în Ţara Românească în 1834, ca steag de luptă, când domnitorul Alexandru Ghica a prezentat sultanului spre aprobare modelul drapelelor şi pavilioanelor navale de luptă. Cele trei culori care apar pe steag ar fi fost folosite în documentele oficiale încă din timpul lui Mihai Viteazul şi se regăsesc şi pe diverse structuri de scuturi şi steme.

La Ploiesti, Societatea Cultural-Istorica "Mihai Viteazul" si Fundatia "Constantin Stere" au marcat ziua de 26 iunie in Parcul Bucov, pe Aleea Fauritorilor Unirii, acolo unde drapelul Romaniei a fost arborat langa bustul din bronz al savantului si revolutionarului roman Constantin Stere.

Cu acest prilej, a avut loc si omagierea a 84 de ani de la trecerea in nefiinta a marelui om politic, prin depuneri de coroane la bustul celui care a dat si numele parcului.

"In urma cu 84 de ani, se ducea in cerurile sfintilor romani leul Basarabiei, fiul Romaniei Mari, cel care rostea la 27 martie 1918 cuvantul magic al Unirii cu Tara, incepand Epopeea. Un omagiu al urmasilor la monumentul din parcul care-i poarta numele la Bucov, Prahova, Romania!", a scris Mircea Cosma pe Facebook.

Au fost prezenti reprezentanti ai Parcului "Constantin Stere", Fundatiei "C-tin Stere" si ai Societatii Cultural-Istorice "Mihai Viteazul" Ploiesti.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.