A murit Oliviu Gazdac, fost profesor al Colegiului National "I.L. Caragiale" Ploiesti

Publicat in Eveniment Miercuri, 14:48 1947 ori
Google+ WhatsApp
A murit Oliviu Gazdac, fost profesor al Colegiului National "I.L. Caragiale" Ploiesti
A murit Oliviu Gazdac, fost profesor al Colegiului National "I.L. Caragiale" Ploiesti

Colegii din Colegiul Național „I.L.Caragiale” Ploiești anunță astăzi, 20 mai 2020, cu profund regret trecerea întru nemurire a remarcabilului profesor de limba și literatura română, director al Colegiului în perioada 1993 – 1996 și inspector școlar, OLIVIU GĂZDAC.

Un om de o deosebită ținută morală și intelectuală, un exemplu de dăruire profesională pentru generații și generații de elevi cărora le-a insuflat pasiunea pentru studiu, dar și pentru colegii, pe care, cu infinită generozitate, i-a considerat prieteni, și, mai ales, un model de modestie și delicatețe sufletească ne va rămâne tuturor în minte, pentru eternitate.

Trăitor într-o lume a frumosului, a sensibilității, pasionat de lectură, de studiu și de cercetare, distinsul profesor OLIVIU GĂZDAC ne-a oferit cu discreție și bunăvoință, cu vorba blândă și așezată a dascălului ardelean, din prea-plinul minții și sufletului său de visător, de idealist, așa cum se considera. Literatura i-a fost leagăn și i-a dat puterea să viseze, și să scrie, iar această dorință le-a fost insuflată și elevilor, de-a lungul carierei strălucite de profesor, pentru care cu toți îi suntem recunoscători.

 

Pregătindu-și cu dorită înțelepciune „prezentul trecutului”, profesorul OLIVIU GĂZDAC mărturisea o fărâmă de suflet:  „Scriu pentru că mi-e teamă că nu mă voi mai întâlni cu mine însumi așa cum încă mai sunt…”. Noi, cei ai amintirii, mărturisim, de asemenea, profunda recunoștință pentru onoarea de a-i fi fost elevi, colegi, prieteni, discipoli în cariera de profesor, dar mai ales pentru a-l fi cunoscut în calitatea cea mai de preț a distinsului dascăl, aceea de OM. sursa: Facebook/Carmen Băjenaru

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office