Nelu Tătaru explică cum se va face testarea imunologică în România, din 1 iunie

Publicat in Eveniment 19 Mai 2020 425 ori
Google+ WhatsApp
Nelu Tătaru explică cum se va face testarea imunologică în România, din 1 iunie
Nelu Tătaru explică cum se va face testarea imunologică în România, din 1 iunie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că testarea care va începe la nivel naţional după data de 1 iunie are rolul de a arăta care este procentajul persoanelor din România care s-au imunizat şi prezintă anticorpi pentru noul coronavirus.

"După 1 iunie, la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare (n.r. începe testarea). Avem opt regiuni de dezvoltare. La nivelul fiecărui judeţ, la nivelul fiecărei grupe de vârstă se iau eşantioane şi se testează. Este un studiu de seroprevalenţă. Se fac teste imunologice şi vom vedea din fiecare grupă de vârstă cam care este procentajul în care persoanele din România s-au imunizat şi prezintă anticorpi. (...) În momentul în care avem această evaluare, putem spune cam ce procent din populaţia României s-a imunizat şi putem previziona şi o evoluţie ulterioară a acestei pandemii, dacă vom avea spre toamnă o curbă sau vom avea o creştere uşoară, lentă şi o trecere de tip epidemic ca o gripă sezonieră", a explicat Tătaru la o televiziune de ştiri, potrivit agerpres.ro.

El a spus că Ministerul Sănătăţii (MS) împreună cu INSP realizează acest studiu de prevalenţă.

"Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Centrul Naţională de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, ca în orice pandemie, fac acest studiu de seroprevalenţă. Facem un studiu care se face la trei luni, la şase luni, la nouă luni, în care facem evaluarea populaţiei României, evaluarea unei ţări la trecerea printr-o pandemie. Este un studiu pe care ni-l asumăm", a susţinut reprezentantul MS.

Testarea nu are legătură cu testele Primăriei Bucureşti
Întrebat dacă Ministerul Sănătăţii are ca partener pentru testarea în Bucureşti Primăria Capitalei, Nelu Tătaru a răspuns: "Nu, noi avem studiul nostru de prevalenţă pe care îl facem la nivelul Ministerului Sănătăţii şi Institutului Naţional de Sănătate Publică. (...) Noi colaborăm cu tot ce înseamnă institutele noastre de cercetare".

Astfel, proiectul blocat pentru că ar fi fost propus de ea, va fi plus în aplicare, mai spune edilul. "Atâta răutate nu am văzut!", a replicat Firea.

Coronavirus în România
Până luni, în România au fost confirmate 17.036 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

De la începutul epidemiei COVID-19, în România au murit 1.120 de persoane.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.930 au fost declarate vindecate și externate.

La ATI, în acest moment, sunt internați 193 de pacienți.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.