Cine este ploieșteanul devenit voluntar la centrul de carantină unde și el a fost izolat. ”Fată trebuia să mă facă mama”

Publicat in Eveniment 02 Aprilie 2020 700 ori
Google+ WhatsApp
Cine este ploieșteanul devenit voluntar la centrul de carantină unde și el a fost izolat. ”Fată trebuia să mă facă mama”
Cine este ploieșteanul devenit voluntar la centrul de carantină unde și el a fost izolat. ”Fată trebuia să mă facă mama”

Bărbatul din Ploiești care a impresionat o țară întreagă după ce a ales să devină voluntar la unul dintre centrele de carantină din Prahova, a acceptat să-și spună povestea. Are 44 de ani, patru frați și o mamă care a refuzat să-l primească acasă de teamă să nu o îmbolnăvească.

Ciprian s-a întors din Anglia în data de 16 martie, odată cu miile de români care au revenit în țară când virusul ucigaș a împânzit întreaga Europă. Mama sa l-a aunțat că nu-l primește acasă și l-a trimis în carantină. Oricum ar fi trebui să facă asta, obligat de deciziile autorităților, dar gândul că familia sa nu-l primește nu i-a picat bine deloc.

”Mama mea nu m-a primit acasă. Mi-a zis să stau în carantină, că poate sunt bolnav. Dacă îi dădeam mamei 200 de lire, mă primea cu brațele deschise. Eu și frații mei, că mai am patru frați, când venim în țară preferăm să stăm în altă parte pentru că dacă stăm la mama, ne ia bani de chirie. Nu am nicio relație cu familia mea, mai bine fac treabă cu străinii decât cu familia”, spune Ciprian.

Ploieșteanul și-a încheiat perioada de izolare în data de 1 aprilie, zi în care era liber să plece unde ar fi dorit. Avea unde, spune el, dar a ales să rămână la centrul de carantină pentru a da o mână de ajutor. Timp de două săptămâni a văzut singur cum îngrijitoarele se luptă să care la fiecare cameră cutiile cu mâncare și și-a dat seama că nu le este ușor.

”Era nevoie de o mână de bărbat, așa că am căutat numărul de telefon al directorului centrului și l-am rugat să mă lase să rămân să ajut cum pot. Nu-mi trebuie bani, nu vreau nimic în schimb, doar un pat unde să dorm. Dimienața duc caserolele la camere, apoi aștept o oră să strâng resturile de mâncare. La fel fac la prâns și seara. Mai fac curat, dau cu mopul sau ajut la dezinfecția camerelor atunci când mai pleacă câte un pacient”, povestește Ciprian.

Citeste continuarea>> 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.