ALERTA - A aparut Ordonanta Militara nr. 4. Ce noi masuri s-au impus

Publicat in Eveniment 29 Martie 2020 Actualizat: 29 Martie 2020 2590 ori
Google+ WhatsApp
ALERTA - A aparut Ordonanta Militara nr. 4. Ce noi masuri s-au impus
ALERTA - A aparut Ordonanta Militara nr. 4. Ce noi masuri s-au impus

Ministrul Marcel Vela sustine o declaratie de presa la sediul MAI. Acesta a anuntat ca va intra in vigoare Ordonanta Militara nr 4.

Noutati:

- Persoanele de peste 65 de ani vor putea iesi din casa pe tot parcursul zilei, nu doar in intervalul 11-13, insa doar in chestiuni ce tin de propria sanatate: consult medical, achizitionarea de medicamente etc

- Persoanele de peste 65 de ani pot iesi in intervalul 20-21 cu animalul de companie, fara a avea nevoie de declaratie pe propria raspundere

- In intervalul 11-13, magazinele vor trebui sa faciliteze in special accesul persoanelor de peste 65 de ani.

- Cu privire la cei care nu respecta conditiile de izolare sau carantinare, s-a stabilit ca: cei care sunt in izolare la domiciliu, identificati si verificati ca atare, daca incalca regulile izolarii, intra direct in carantina.

- Cu privire la transportatori, s-a stabilit: conducatorii auto care intra in tara, cei care conduc ce tine de un tonaj mai mare – fie angajatorul le pune la dispozitie un loc pentru izolare, fie se izoleaza impreuna cu familia, fie autoritatile locale pun la dispozitie un loc de carantinare la cerere, pentru protectia familiilor, evident cu plata cazarii in aceste spatii hoteliere.

- Aceleasi conditii se aplica si pilotilor de aeronave si personalului navigant.

-S-au instituit, pentru o perioada stabilita de angajator, masuri de izolare la locul de munca sau in zone special amenajate, pentru cei care au functii importante in domeniul de producere a energiei sau productiei de gaze. Toate acestea sunt necesare pentru functionarea sistemului energetic national.

- Pentru protejarea cetatenilor care locuiesc in blocuri din zone aglomerate, s-a stabilit ca cei din administratiile publice locale vor monta dispozitive cu solutii dezinfectante la fiecare intrare de bloc si vor realiza periodic dezinfectii pe scara blocului si in lifturi.

- Preturile la energie electrica si termica, gaze naturale, apa, salubritate si carburanti nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astazi, la data publicarii Ordonantei Militare. Preturile pot doar sa scada, in functie de cerere si oferta.

- Ministerele cu rețea sanitară proprie vor asigura, la cerere, spații hoteliere pentru personalul din sistemul public sanitar.

- Am decis un articol care va clarifica situația sistemului energetic național. Am instituit pentru o perioadă stabilită de angajator măsuri de izolare pentru personalul care asigură transportul, activitățile de mentenanță în acest sector, inclusiv în zona de extracție, provesare a resurselor și materiilor prime.

Ştire în curs de actualizare. Dati refresh paginii pentru actualizari!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.