DSP: Zeci de prahoveni, întorși din Italia, autoizolați la domiciliu. Printre aceștia se află inclusiv copii

Publicat in Eveniment 27 Februarie 2020 503 ori
Google+ WhatsApp
DSP: Zeci de prahoveni, întorși din Italia, autoizolați la domiciliu. Printre aceștia se află inclusiv copii
DSP: Zeci de prahoveni, întorși din Italia, autoizolați la domiciliu. Printre aceștia se află inclusiv copii

Zeci de persoane din Prahova care s-au întors recent din Lombardia și Veneto, zone din Italia unde a fost confirmat prezența coronavirusului, sunt autoizolate la domiciliu în mai multe localități din județ. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Prahova, niciunul dintre prahoveni nu prezintă simptome specifice bolii, dar vor rămâne preventiv în carantină timp de 14 zile.

”Sunt asimptomatice și nu au fost testate. Cei care stau acasă nu prezintă absolut niciun simptom, dar stau acasă, pentru că au venit din Italia, timp de 14 zile, conform recomandărilor noastre. Printre aceștia se află și copii. Aceștia nu merg la școală. Le dăm noi adeverință de scutire, iar persoanelor adulte cu serviciu, certificate medicale de carantină”, a declarat Dan Ioniță, directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova.

Conform unor surse oficiale, panica provocată de iminenta apariție a coronavirusului în Prahova a fost transformată într-un motiv de răzbunare între localnici care aveau neînțelegeri mai vechi. Au fost situații în care s-a apelat numărul unic de urgență doar pentru a anunța că cineva s-a întors din Italia sau că în anumite clădiri se află grupuri mari de italieni bolnavi care se ascund pentru a nu avea probleme. Cele mai multe apeluri au fost alarme false. Autoritățile fac apel la calm și la rațiune și sfătuiesc oamenii să se informeze din surse autorizate tocmai pentru a nu crea panică inutil.

sursa: www.ziarulincomod.ro .

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office