TABEL cu numarul cazurilor de Coronavirus si tarile afectate. Situația la zi

Publicat in Eveniment 26 Februarie 2020 Actualizat: 26 Februarie 2020 748 ori
Google+ WhatsApp
TABEL cu numarul cazurilor de Coronavirus si tarile afectate. Situația la zi
TABEL cu numarul cazurilor de Coronavirus si tarile afectate. Situația la zi

Italia a devenit epicentrul european al Covid-19, virusul care se răspândește rapid în peninsulă, noi țări precum Elveția, Austria și Croația raportând îmbolnăviri.

In Italia trei persoane în vârstă de 80 de ani au murit marți, toate fiind din regiunea Lombardia, cea mai afectată de apariția coronavirusului - peste 200 de cazuri diagnosticate în doar patru zile, de când a fost depistat pentru prima dată prezența infecției virale. 

Spania a ajuns la cinci cazuri de infestare cu Covid-19, iar în Tenerife, un hotel de lux a fost băgat în carantină - 1000 de turiști laolaltă cu personalul hotelului - după ce un medic italian și soția sa au fost avut test pozitiv care indica prezența coronavirusului.

Elveția a raportat astăzi primul caz, în orașul Ticino, de la granița cu Italia.

Există cazuri și în Croația, Austria, în Marea Britanie și Franța, în Germania, de asemenea.

 

 

  • Au murit peste 2.600 de oameni în China, iar peste 77.000 de îmbolnăviri au fost raportate.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a criticat, marți, China și Iranul pentru cenzurarea informațiilor despre răspândirea coronavirusului. Într-o conferință de presă, oficialul american a acuzat China de informare eronată în privința focarelor.

El s-a referit la faptul că autoritățile chineze nu le-au permis jurnaliștilor străini și personalului medical să investigheze liber situația, astfel că celelalte țări ar fi putut să se pregărească mai bine.

Declarația sa vine după ce China a expulzat trei jurnaliști ai Wall Street Journal, după refuzul publicației de a schimba sau de a prezenta scuze pentru un articol de opinie în care China era denumită „adevăratul bolnav al Asiei”.

Pompeo s-a referit și la situația din Iran, unde a spus că, de asemenea, sunt ascunse informații cu privire la numărul real de îmbolnăviri. OMS estimează că în Iran este posibil să fi murit opt oameni, dintr-un total de 43. Un politician iranian a anunțat în aceste zile că ar fi vorba de 50 de cazuri depistate cu virusul letal pentru persoane vârstnice și pentru cei cu alte afecțiuni grave.

În Iran, ministrul adjunct al sănătății a anunțat public că este diagnosticat cu virusul care provoacă o pneumonie severă, adăugând că până acum ar fi murit din cauza virusului 12 persoane.

„Toate țările, inclusiv Iran, ar trebui să spună adevărul despre coronavirus și să coopereze cu organizațiile internaționale”, a spus Pompeo.

În Statele Unite, unde au fost depistate 34 de cazuri, iar un american a murit din cauza bolii pe când se afla în China, președintele Donald Trump a anunțat, într-o conferință de presă pe care a ținut-o în India, unde se află în vizită, că „situația se află sub control”. Trump a cerut congresului american aprobarea unui buget de 2,5 miliarde de dolari pentru a preveni răspândirea coronavirusului și a focarelor. De asemenea, el a vorbit și despre ajutor acordat altor țări.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cele mai citite