Un prahovean, al treilea cel mai longeviv bărbat din lume. Vezi aici cati ani are

Publicat in Eveniment 19 Februarie 2020 919 ori
Google+ WhatsApp
Un prahovean, al treilea cel mai longeviv bărbat din lume. Vezi aici cati ani are
Un prahovean, al treilea cel mai longeviv bărbat din lume. Vezi aici cati ani are

Născut la 8 noiembrie 1908, Dumitru Comănescu este la ora actuală al treilea cel mai vârstnic bărbat în viață din lume, conform clasamentului “Ten oldest living men”, al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor (“100 verified oldest men”) și a 72-a cea mai vârstnică persoană în viață (“100 oldest living people”).

Acest clasament a fost publicat recent de The Gerontology Research Group (GRG) cu ocazia desemnării și recunoașterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani (s-a născut pe 5 martie 1907). Pe locul doi se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.

Cel mai vârstnic om din lume trăiește tot în Japonia și este o femeie – Kane Tanaka, care a împlinit pe 2 ianuarie 2020, 117 ani. Această a primit anul trecut distincția Guinness World Records.

Dumitru Comănescu s-a născut la Provita de Jos, Drăgăneasa, în județul Prahova, dar trăiește de multă vreme în București.
A fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești.

Inițial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroși matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Țițeica, pentru că apoi să își găsească vocația în domeniul cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 și a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La vârstă de 86 de ani a participat la un concurs pentru experți agricoli, unde s-a clasat al cincilea, prelungindu-și activitatea.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.