O piesă muzicală va putea fi ascultată mâine, la Ploieşti, în premieră in Romania

Publicat in Eveniment 19 Februarie 2020 243 ori
Google+ WhatsApp
O piesă muzicală va putea fi ascultată mâine, la Ploieşti, în premieră in Romania
O piesă muzicală va putea fi ascultată mâine, la Ploieşti, în premieră in Romania

Melomanii care îşi vor cumpăra bilet mâine la filarmonică, la concertul săptămânal de la ora 19.00, vor avea privilegiu să asculte o piesă care va răsuna pentru prima dată în România.

 

Este vorba despre „Encore”, de Paolo Marzocchi, o primă audiţie oferită în dar publicului de către conducerea filarmonicii ploieştene, în continuarea programului urmând să fie audiat concertul pentru vioară și orchestră în La major op. 8 de Mieczysław Karłowicz și Simfonia nr. 6, în Fa major, op 68 “Pastorala”, de Ludwig van Beethoven.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Radu Postăvaru, solist fiind violonistul Florin Croitoru. Considerat de presa de specialitate din Austria drept „un solist fenomenal”, violonistrul Florin Croitoru a fost premiat la diferite concursuri internaționale de vioară, menționândându-se obţinerea, în 1992, a premiului I la concursul internațional de vioară “Fritz Kreisler” de la Viena, devenind astfel primul și până astăzi singurul violonist român distins cu acest premiu de mare prestigiu.

De adăugat că, în 2013, acesta a publicat, în premieră mondială, două albume de transcripții pentru vioară solo, realizate după unele dintre cele mai frumoase și dificile piese de virtuozitate compuse vreodată pentru pian.

Atunci când nu se află în turneu de concerte în străinătate, acesta își petrece timpul în România, datorită implementării cercetării sale doctorale cu privire la o nouă metodă de predare a viorii, mulți dintre studenții săi fiind laureați la diferite concursuri naționale și internaționale de vioară, din 1999 coordonând o clasă de vioară în cadrul Universității Naționale de Muzică din București.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.