Gripa sezonieră AH1 a ucis deja patru prahoveni în acest an

Publicat in Eveniment 19 Februarie 2020 195 ori
Google+ WhatsApp
Gripa sezonieră AH1 a ucis deja patru prahoveni în acest an
Gripa sezonieră AH1 a ucis deja patru prahoveni în acest an

SÂMBĂTĂ, 15 FEBRUARIE, A DECEDAT O FEMEIE DE 65 DE ANI CONFIRMATĂ CU VIRUS GRIPAL

 

O femeie în vârstă de 65 de ani din județul Prahova se află printre cele 39 de persoane decedate la nivel național din cauza gripei sezoniere. Moartea femeii care suferea și de alte afecțiuni medicale a survenit sâmbătă, 15 februarie, fiind confirmată cu virus gripal tip A subtip H1 pdm 09.


Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Prahova, în săptămâna 10 – 16 februarie, au fost raportate 459 de cazuri de afecțiuni clinic compatibile cu gripa, alte 1.164 de cazuri de pneumonii acute și 7.887de cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS).


În plină epidemie de gripă, la Ploiești s-a întrunit din nou Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești, ca urmare a semnalelor primite privind starea de sănătate a elevilor din unitățile de învățământ din municipiul Ploiești, în contextul cazurilor de gripă înregistrate în unitățile spitalicești din municipiu. Au fost stabilite măsuri suplimentare pentru prevenirea apariției de noi cazuri de gripă în școli, astfel că s-au continuat triajele epidemiologice zilnice în unitățile de învățământ și dezinfectarea corespunzătoare a spațiilor și mobilierului școlar după fiecare ciclu de învățământ.


În cadrul ședinței desfășurate ieri, s-a stabilit ca activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare să se desfășoare și în zilele lucrătoare, nu numai în weekend, cu respectarea procedurilor de lucru și instruirea reprezentanților unităților de învățământ privind activitățile ce se impun a se desfășura ulterior acestor acțiuni, respectiv aerisirea corespunzătoare a spațiilor de învățământ. În prezent, potrivit reprezentanților Primăriei Ploiești, în unitățile de învățământ se aplică măsurile de prevenire stabilite și comunicate de către Ministerul Sănătății.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office