4 jandarmi ploieșteni au reprezentat cu succes România în treatrul de operațiuni NATO din Afghanistan

Publicat in Eveniment 17 Februarie 2020 2129 ori
Google+ WhatsApp
4 jandarmi ploieșteni au reprezentat cu succes România în treatrul de operațiuni NATO din Afghanistan
4 jandarmi ploieșteni au reprezentat cu succes România în treatrul de operațiuni NATO din Afghanistan

Din cel de-al 12-lea contingent de jandarmi dislocați în Afganistan au făcut parte și 4 cadre ale Grupării de Jandarmi Ploiești.

În urma promovării examenelor și parcurgea probelor fizice dificile militarii s-au alăturat forțelor de asigurare a păcii într-o zonă de post conflict unde au îndeplinit, în esență 2 roluri principale, de "Guardian Angel" și de "Advisor" executând astfel misiuni de protecție dar și instruirea forțelor de ordine afgane. (NATO Resolute Support)

Timp de mai mult de 6 luni au stat departe de familiile lor, cărora, la începutul misiunii, le-au cerut cu lacrimi în ochi să aibă răbdare deoarece se vor întoarce sănătoși.

"Mi-am dorit de foarte mult timp să plec într-o misiune internațională și m-am pregătit pentru asta. Ce nu m-am așteptat să fie atât de greu, a fost momentul în care a trebuit să mă despart de familie, să văd lacrimi în ochii soției și fetiței mele, să le văd și să conștientizez îngrijorarea lor."

Efortul depus în această perioadă a fost maxim, iar rezultatele jandarmilor români de-alungul tuturor misiunilor efectuate sub egida NATO, au făcut din instituție un furnizor de expertiză pentru celelalte state participante, cadrele dislocate ale Jandarmeriei Române fiind primele medaliate de către Statele Unite ale Americii.

Au fost expuși unor mari riscuri și au făcut față unor situații imprevizibile, iar pentru meritele lor au fost decorați cu medaliile Non-Article 5 și U.S. Army Achievement.

"Nu prea poți să te pregătești pentru astfel de situații, însă îți poți forma acel reflex care să te mobilizeze, să te întărească pentru a discerne concret ce se întâmplă și bineînțeles, să acționezi rapid în consecință"

Cu ocazia desfășurării bilanțului instituției, ca simbol al deosebitei aprecieri, membrii contingentului au primit Emblema de Onoare a M.A.I. cu Însemn de Război.

 

Pentru cei 4 jandarmi ploieșteni va urma o bine meritată perioadă de recuperare fizică și psihologică, urmată de întoarcerea la sediul unității pentru a-și

relua activitatea.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office