Evazioniştii scapă de închisoare doar cu amendă. Prejudiciul trebuie să fie sub 100.000 de euro

Publicat in Eveniment 11 Februarie 2020 499 ori
Google+ WhatsApp
Evazioniştii scapă de închisoare doar cu amendă. Prejudiciul trebuie să fie sub 100.000 de euro
Evazioniştii scapă de închisoare doar cu amendă. Prejudiciul trebuie să fie sub 100.000 de euro

Un proiect care modifică Legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale a fost adoptat de Senat, luni seara, astfel că evazioniştii vor scăpa doar cu amendă dacă acoperă prejudiciul, atunci când acesta este sub 100.000 de euro.

După noua formă a proiectului adoptat de Senat, dacă prejudiciul este mai mic de 100.000 de euro şi este achitat integral, se poate aplica pedeapsa cu amendă sau se aplică o acţiune administrativă care se înregistrează în cazierul judiciar.

"În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, la primul termen de judecată, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depăşeşte 100.000 euro în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amenda.

Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o acţiune administrativă care se înregistrează în cazierul judiciar", arată proiectul amendat şi adoptat luni de Senat, la reexaminare.

Iniţial, în forma propusă, textul prevedea ca "în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, se va dispune, o singură dată, renunţarea la urmărirea penală", prevede proiectul.

Legea a fost reexaminată de Senat în urma unei decizii a Curţii Constituţionale.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office