Cine este câmpineanca premiată de președintele american Donald Trump pentru știință și cercetare

Publicat in Eveniment 05 Decembrie 2019 815 ori
Google+ WhatsApp
Cine este câmpineanca premiată de președintele american Donald Trump pentru știință și cercetare
Cine este câmpineanca premiată de președintele american Donald Trump pentru știință și cercetare

Sunt puțini români care au avut, de-a lungul timpului, onoarea și privilegiul de a fi premiați chiar de președintele Statele Unite ale Americii și, cu siguranță, și mai puțini câmpineni.

Ei bine, anul 2019 a adus un astfel de moment, iar noi considerăm că trebuie făcut cunoscut la nivelul localității pentru că ea, premianta, a plecat de aici, dintre noi, pentru a triumfa, din punct de vedere profesional, în SUA. Lorena Bociu, din Câmpina, stabilită în Raleigh, Carolina de Nord, profesor cercetător la Universitatea din această localitate, a fost premiată de președintele Statele Unite, Donald Trump. Este vorba despre ceea ce americanii numesc "premiul prezidențial pentru oamenii de știință și ingineri" (PECASE).

Lorena Bociu este câmpineană, șefă de promoție în 1998 a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și câștigătoare a unei vize pentru Statele Unite în cadrul programului ”Loteria Vizelor”.

A absolvit Facultatea de Matematică Aplicată în SUA, a susținut masteratul, doctoratul și apoi a devenit profesor cercetător la North Carolina State University. Este fiica lui Viorel Bociu, colonel în rezervă, autorul unui recent volum de ”Amintiri din cătănie”. În acest an, Lorena Bociu a fost premiată de președintele Donald Trump, diploma care atestă "Premiul pentru carieră timpurie pentru știință și inginerie" al președinției SUA fiind un motiv de mândrie nu numai pentru familie, ci și pentru comunitatea câmpineană.


Înființată în 1996, PECASE este cea mai mare onoare acordată de președinția Statelor Unite oamenilor de știință și inginerilor de excepție, care încep cariera de cercetare independentă. Lorena Bociu lucrează în analiza și controlul ecuațiilor diferențiale parțiale. Cercetările ei includ studierea biomecanicii și hemodinamicii în lamina cribrosa (o structură a nervului optic), pentru a înțelege mai bine cauza și progresia glaucomului și pentru a găsi noi modalități de prevenire sau tratare a bolii. Descoperirile ei au implicații și asupra altor structuri biologice cum ar fi cartilajul, oasele și țesuturile.
Felicitări, Lorena Bociu și mult succes în tot ceea ce faci!

sursa: www.campinatv.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.