Polițiștii au dat lovitura! Înalta Curte le dă undă verde la sporuri

Publicat in Eveniment 15 Noiembrie 2019 1627 ori
Google+ WhatsApp
Polițiștii au dat lovitura! Înalta Curte le dă undă verde la sporuri
Polițiștii au dat lovitura! Înalta Curte le dă undă verde la sporuri

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, prezidat de Dumitru Coarnă, a dat lovitura în justiție.

La 11 noiembrie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-a dat dreptate SNPPC-ului într-o speță privind calculul sporurilor aplicabile în procesele pentru salarizarea la nivel maxim.

SNPPC a dezvăluit că circa 25.000 de polițiști, pe care îi reprezintă în procese, vor avea câștig de cauză, datorită acestei soluții a Înaltei Curți.

„FIAT JUSTITIA, PEREAT MUNDUS: SUCCES RĂSUNĂTOR LA INALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE PENTRU SNPPC!!

Ieri, 11 noiembrie 2019, Inalta Curte de Casație și Justiție, prin Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, în Dosarul nr. 1787/1/2019, a pronuntat Decizia nr. 51, prin care a dat dreptate SNPPC!!

In concret, conform acestei decizii, instantele de judecată, conform legii, ar trebui sa admită cererile noastre (multe suspendate, in prezent) privind calculul sporurilor aplicabile în cazul proceselor pentru salarizarea la nivel maxim ( a se vedea si Decizia CCR 794/2016). Această solutie a ICCJ , cu privire la salarizarea la nivel maxim, extinde legiferarea, in sensul egalizării salariului funcției de bază, care cuprindea fostele sporuri, la nivel maxim (pentru toți polițiștii pe care sindicatul nostru îi reprezintă în procese, circa 25.000). De exemplu: dacă un spor era prevăzut între 0-20% fidelitate, ordonatorii de credite vor calcula salariul actual și vor plăti sumele aferente perioadei stabilite de instanța de judecată la nivelul maxim.

Asteptam si publicarea Deciziei in Monitorul Oficial.

Departamentul Juridic – SNPPC”, anunță Sindicatul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.