OPC a descoperit fecale in produsele KFC!

Publicat in Eveniment 23 Octombrie 2019 75494 ori
Google+ WhatsApp
OPC a descoperit fecale in produsele KFC!
OPC a descoperit fecale in produsele KFC!

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) anunta ca au gasit bacterii coliforme in gheata pe care KFC o foloseste pentru sucuri.

Mai exact, directorul executiv al ANCP, Paul Anghel, a anuntat marti ca, in urma analizelor efectuate in urma unei actiuni de control, s-a demonstrat ca gheata folosita de un fast-food KFC din zona Vitan era infestata cu bacterii coliforme (provenite din materii fecale - n.red.) si cu enterococi intestinali (al caror mediu de viata este, de regula, intestinul gros - n.red.), potrivit Agerpres.

Potrivit directorului ANPC, actiunea de control - desfasurata in 7 fast-food-uri - urmarea sa stabileasca daca nu cumva agentii economici pun in pahare o cantitate de gheata mai mare decat cea prevazuta in normative, dandu-le astfel clientilor bauturi diluate.

Dupa ce probe de gheata au fost testate in laborator (si apoi retestate pentru confirmarea rezultatelor - n.red.) s-a constatat, insa, ca gheata continea nu doar o cantitate anormal de mare de germeni, dar si bacterii coliforme si enterococi intestinali, dar si Clostridium.

Seful ANPC a precizat ca au fost descoperite probleme la 5 din cele 7 fast-food-uri controlate, dar nu le-a mentionat pe celelalte 4.

"La mall-ul din Vitan am prelevat gheata, am trimis-o la un laborator pentru a o verifica si am determinat anumite valori. N-as vrea sa ma refer la numarul total de germeni, care a fost iarasi destul de mare si a fost depasit, pentru ca pot fi unitati de focar patogene sau nepatogene, dar am gasit, la doua probe, bacterii coliforme si enterococi intestinali. Am gandit sa limitam raspandirea acestei gheti cu probleme, respectiva masina de gheata a fost sigilata, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunostinta ca aceste analize au fost facute si ca au fost depistate bacterii coliforme si enterococi intestinali,

Analizele au fost repetate, este un laborator din Bucuresti acreditat si autorizat RENAR, care a primit de la noi probe de la mai multe unitati din Bucuresti, in 5 dintre cele 7 unitati verificate s-au gasit in continuare aceste probleme - bacterii coliforme, enterococi, Clostridium - lucruri care dupa parerea noastra sunt de neacceptat", a spus Paul Anghel citat de Agerpres.

Acesta a mai spus ca "se vor incheia documente prin care li se vor opri acele masini de gheata, astfel incat sa nu se mai propage povestea cu infectarea mai departe. Vom alerta si Ministerul Sanatatii in cursul zilei de astazi (marti, n.r.), ca sa verifice exact care sunt problemele acolo".

Ramane intrebarea: in afara de un KFC-ul din Mall Vitan, care sunt celelalte 4 fast-food-uri in care inspectorii ANPC au inregistrat probleme? Bucurestenii merita sa stie!

In plus, ar fi interesant sa aflam din vina cui a ajuns la consum gheata infestata si cum vor plati cei vinovati. De asemenea, ar fi de aflat daca sunt oameni care s-au imbolnavit consumand bauturi cu gheata infestata.

Nu in ultimul rand, faptul ca 5 fast-food-uri din 7 controlate au prezentat probleme de igiena e alarmant! Sa intelegem ca exista posibilitatea ca, in Capitala, fiecare 5 fast-food-uri din 7 sa aiba astfel de probleme?

Ziare.com l-a contactat telefonic pe presedintele ANPC, Horia Constantinescu, pentru a afla mai multe detalii. Acesta a spus ca se afla intr-o sedinta si ca vom putea discuta ulterior.


Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.