Prahova, in flacari! 22 de incendii în doar patru zile! ISU trage un semnal de alarma

Publicat in Eveniment 27 August 2019 1470 ori
Google+ WhatsApp
Prahova, in flacari! 22 de incendii în doar patru zile! ISU trage un semnal de alarma
Prahova, in flacari! 22 de incendii în doar patru zile! ISU trage un semnal de alarma

Deşi au fost nenumărate cazurile în care arderile necontrolate de vegetaţie căreia i s-a dat foc au avut urmări nefaste, în Prahova continuă înregistrarea de astfel de incidente.


Dovadă stă recenta statistică a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, potrivit căreia, în perioada 23 – 26 august, pompierii militari prahoveni au stins 29 incendii, dintre care 22 de vegetație uscată.


De altfel, numai ieri au fost anunţate intervenţii pentru stingerea ingendiilor de vegetaţie în comunele Valea Călugărească, Blejoi, Floreşti şi Cocorăştii Colţ, în condiţiile în care, duminică, pompierii au fost solicitaţi la acţiuni similare şi la Urlaţi, Bucov şi Apostolache.


În acest context, având în vedere faptul că, în această perioadă, s-a înregistrat o creștere a numărului de incendii, în special pe fondul igienizărilor de sezon, ISU Prahova le reaminteşte cetățenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 6.000 de lei.

Incendii inregistrate in ultimele zile, comunicate de ISU Prahova:

Incendiu baloti paie in comuna Iordachianu, sat Valea Cucului, ard aproximativ 400 baloti de paie. Acționează 2 echipaje de stingere.

Incendiu fabrica de producție cherestea in localitatea Maneciu. Incendiul se manifesta la acoperis pe o suprafata de aproximativ 150 mp, este localizat și fără posibilități de propagare la alte locuințe. Pompierii acționează cu 2 autospeciale de lucru cu apa și spuma. Nu sunt victime

Incendiu vegetatie uscata in com. Valea Calugareasca, sat Valea Larga (1 ASAS GI Urlati) - ISU PH
Incendiu capita de fan in com. Gura Vitioarei (2 ASAS Det. Valenii de Munte) - ISU PH
Incendiu vegetatie uscata in com.Blejoi (1 ASAS - DET. 1 ) - ISU PH
Incendiu vegetatie uscata in com. Floresti, sat Calinesti (1 ASAS GI Baicoi) - ISU PH
Incendiu vegetatie uscata in Cocorasti Colt (1 ASAS Det. 1 Ploiesti) - ISU PH

Incendiu vegetatie uscata in Urlati, Valea Nucetului [1 ASAS - Garda Urlati]- ISU PH
 Incendiu vegetatie uscata in Ploiesti, cart. Bereasca (1 ASAS si 1 Amb B2 - Det.1 Ploiesti )- ISU PH
Incendiu vegetatie uscata in com. Bucov [1 ASAS si 1 Amb B2 - Det. 1 Ploiesti] - ISU PH
Incendiu vegetatie uscata in com. Apostolache, sat Buzota [1 ASAS - P.L. Apostolache] - ISU PH

Locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Brazi -Ploiesti a fost cuprinsa de flăcări, sambata la pranz în Gara Brazi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a trimis la faţa locului două autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta mocnit, fără flacara deschisă. Echipajele așteaptă sosirea unei drezine pentru a opri alimentarea cu energie.
Nu se impune evacuarea călătorilor.

Incendiu casa particulara in oras Breaza, cartierul Nistoresti. Incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafata de aprox 150 mp la întreaga locuinta. Fără victime
Incendiu vegetatie uscata in com. Colceag,sat Inotesti (1 ASAS - Det.5) - ISU PH
 Incendiu vegetatie uscata in Ploiesti,str. Gageni(1 ASAS - Det.1) - ISU PH
Incendiu vegetatie uscata in Ploiesti,str. Fierarilor(1 ASAS - Det.2) - ISU PH
Incendiu vegetatie uscata in Ploiesti, str. Hortensie (ASAS-Det.1)-ISU PH.
Incendiu vegetatie uscata in com Sahateni (ASAS-Det.5)-ISU PH.

Pompierii prahoveni actioneza la un incendiu de vegetație uscata, la Urlați, Valea Crangului. Incendiul se manifesta cu degajare mare de fum, sunt mai multe focare. In acest moment nu putem estima suprafata. Acționează 2 echipaje de stingere

In aceasta dimineața, in jurul orei 05.30 a avut loc un incendiu la un microbuz, fără călători. Incendiul a cuprins autoturismul in totalitate și a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric. Nu au fost înregistrate victime.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.