PERICOL BIOLOGIC la Brazi! Sânge și viermi pe drum, miros insuportabil! Autoritățile nu iau măsuri

Publicat in Eveniment 13 August 2019 1205 ori
Google+ WhatsApp
PERICOL BIOLOGIC la Brazi! Sânge și viermi pe drum, miros insuportabil! Autoritățile nu iau măsuri
PERICOL BIOLOGIC la Brazi! Sânge și viermi pe drum, miros insuportabil! Autoritățile nu iau măsuri

Ancheta Ziarului Incomod privind activitatea firmei Eco Burn, din Parcul Industrial Brazi,  care procesează deșeuri periculoase, continuă. Reporterii Incomod au stat de vorbă cu angajați ai societăților care funcționează în apropierea Eco Burn. Oamenii se plâng zilnic de stări de rău, iar unul dintre ei a ajuns la spital. Patronul unei hotel care se află la o distanță chiar mai mare ne-a povestit că viermii de la Eco Burn au ajuns în ușa unității de cazare, iar clienții au fugit îngroziți. Mirosul pestilențial se duce până în sat, în Negoiești și în Popești. În ciuda numeroaselor sesizări primite, autoritățile se fac că plouă. În acest timp, reprezentanții firmei Eco Burn amenință Ziarul Incomod cu procese, în loc să furnizeze răpunsuri clare la acuzațiile grave care sunt aduse.

Mai întâi, un rezumat al situației extrem de grave din Parcul Industrial Brazi.

În data de 5 august, cititori ai Ziarului Incomod au semnalat faptul că, pe un drum cu acces public, ce trece pe lângă spațiul în care firma Eco Burn își desfășoară activitatea, au ajuns viermi și substanțe urât mirositoare și potențial periculoase. Oamenii ne-au spus că mizeria provine din curtea firmei Eco Burn și că situația se repetă de fiecare dată când plouă. De asemenea, aceștia au reclamat mirosul insuportabil și fumul gros degajat în urma activității de ardere a deșeurilor. Am primit imagini concludente în acest sens.

Inițial, am crezut că este vorba despre o deversare dintr-o hazna și că pe drum au ajuns viermi și materii fecale. Aveam să descoperim însă că situația este mult, mult mai gravă!

Viermii provin de la deșeurile medicale și alte deșeuri organice pe care firma Eco Burn le arde în incinerator. Cel mai probabil, acestea sunt depozitate în condiții improprii, iar viermii, sângele și mizeria ajung pe drumul cu acces public punând în pericol sănătatea celor care trec prin zonă.

Reporterii Incomod l-au contactat pe directorul Parcului Industrial Brazi, care a confirmat toate  informațiile adunate de noi.

La acest moment, Eco Burn depozitează necorespunzător deșeuri aduse spre incinerare, care generează miros de cadavre în descompunere. Este pesistent si ziua si noaptea. Aici sunt aduse și lichide ce conțin substanțe urât mirositoare, probabil nocive, și viermi, așa cum ați relatat dvs. Acestea se scurg din incinta Eco Burn și ajung pe drumul comun” – Ion Stoica, director Parcul Industrial Brazi.

Eco Burn, firma care operează incineratorul de deşeuri din Parcul Industrial Brazi, are sau a avut contracte pentru servicii de „colectare, transport şi eliminare finală a deşeurilor medicale” cu mai multe unități medicale, precum Spitalul Județean Ploiești, Spitalul Câmpina sau Spitalul Universitar de Urgență Militar. 

Citeste continuarea>>

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office