EUROPAfest la Sinaia

Publicat in Eveniment 22 Iulie 2019 520 ori
Google+ WhatsApp
EUROPAfest la Sinaia
EUROPAfest la Sinaia

După succesul înregistrat de ediția cu nr. 26 a EUROPAfest – jazz, blues, pop și clasic, organizată în luna mai la București și Sibiu, jmEvents și Jeunesses & Dinu Lipatti realizează ediția de vară a festivalului la Sinaia, care se va desfășura până pe data de 30 iulie, anunță Hotnews.

 

 


Organizat în parteneriat cu Primăria Sinaia, Muzeul Peleș și Hotelul Mara, evenimentul a devenit deja o tradiție mult așteptată atât de localnici, cât și de turiști, în agendă fiind regăsite concerte de muzică clasică, jazz, dar și Summer Music Academy Sinaia – Dinu Lipatti. Festivalul, care are o durată de două săptămâni, prezintă artiști din Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Belgia, Polonia, Turcia, Brazilia, Bulgaria și România. În cadrul festivalului un loc aparte îl ocupă Summer Music Academy Sinaia – Dinu Lipatti, program de studii muzicale avansate și performanță.
Între profesorii invitați în cadrul academiei se numără Remus Azoiței, stabilit în Marea Britanie, produs de renume al școlii românești de vioară, unul dintre cei mai apreciați artiști ai timpurilor noastre, activând în prezent în elita muzicii londoneze, profesor la Royal Academy of Music în Londra. Din 2019, s-a alăturat echipei de profesori și Freddy Kafka, un nume cu rezonanță în aria educației muzicale și a managementului artistic din Germania.
Acesta conduce una dintre cele mai apreciate școli de muzică private, cu sediul in Stuttgart, pentru pian, keyboard, chitară, flaut, oboi, clarinet, saxofon și fagot. Summer Music Academy Sinaia- Dinu Lipatti este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Agenda festivalului este următoarea: 25 iulie, ora 19:00, Classic in the Park – Best of Classic – Casino Sinaia, Parcul “Dimitrie Ghica”; 27 iulie, ora 19:00, Summer Magic Dream – Sala King’s Valley, Hotel Mara; 28 iulie, ora 16:00, Gala EUROPAfest Summer Edition- Castelul Peleș; 29 iulie, ora 19:00, Before Sunset – Jeunesses in concert – Sala King’s Valley, Hotel Mara; până pe data de 30 iulie – Summer Music Academy Sinaia – Dinu Lipatti.
Accesul la concerte se face pe bază de invitații, dar se acordă și intrare liberă în limita locurilor disponibile.
Luigi Gageos, directorul festivalului, a ținut să declare: “Cu acest festival ne-am dorit să ieșim din sălile de concerte și să aducem muzica clasică și jazz în mijlocul publicului. Suntem bucuroși să vedem că am creat o tradiție în Sinaia, că oamenii își planifică vacanța sau petrecerea timpului liber în funcție de data festivalului. De asemenea, Academia a devenit un punct de referință pentru tinerii muzicieni care își doresc să lucreze cu profesori de la cele mai prestigioase facultăți de muzică din Europa și SUA”.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.