REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ. Notele, pe EDU.RO

Publicat in Eveniment 25 Iunie 2019 1061 ori
Google+ WhatsApp
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ. Notele, pe EDU.RO
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ. Notele, pe EDU.RO

Rezultatele la evaluarea naţională vor fi făcute publice azi în centrele de examen şi în aceeaşi zi, până la ora 20,00, vor fi depuse contestaţiile, potrivit calendarului aprobat de MEN.

 

 

Rezultatele finale, după contestaţii, vor afişate sâmbătă, 29 iunie.
Un număr de 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris la evaluarea naţională în întreaga ţară, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Probele au fost monitorizate audio-video.

Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută la evaluarea naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office