Avocata Oana Tanasica din Ploiesti a castigat procesul unui elev împotriva unei școli

Publicat in Eveniment 13 Iunie 2019 434 ori
Google+ WhatsApp
Avocata Oana Tanasica din Ploiesti a castigat procesul unui elev împotriva unei școli
Avocata Oana Tanasica din Ploiesti a castigat procesul unui elev împotriva unei școli
Judecătorii Tribunalului Buzău au anulat deciziile conducerii Colegiului Naţional B.P. Hașdeu de sancţionare a elevului Andrei Voicu. Elevul de clasa a XI-a s-a ales cu nota 2 la purtare după ce şi-a ironizat profesoara de desen pentru prestaţia şi vestimentaţia sumară dintr-un videoclip pe care aceasta l-a filmat în urmă cu mai mulţi ani. Elevul a fost reprezentat în proces de o avocată din Ploiești, Oana Tănăsică (foto sus).“Mă bucur că am câștigat procesul lui Andrei.
Cred că orice elev are dreptul la liberă exprimare, cu respectarea unui limbaj decent și anumitor reguli de bună creștere, dar cel mai important cred că orice elev are dreptul la îndrumare și toleranță din partea dascălilor săi. Societatea întreagă ar trebui să aibă ca principiu de baza toleranța și înțelegerea celuilalt, iar o sancțiune drastică să intervină doar în cazuri excepționale, când orice alte metode s-au epuizat. Și nu mă refer aici doar la sancțiunile școlare, ci la toate sancțiunile de orice natură, civilă, penală, disciplinară, etc”, a scris avocata Oana Tănăsică pe pagina sa de Facebook.
Sancţiunea a fost dispusă pe data de 11 decembrie 2018, de Consiliul Profesoral.
 
”Pentru tot comportamentul lui, 64 de profesori au votat propunerea care a venit în comisia de disciplină”, declara atunci directorul Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, Ionel Banu, potrivit adevarul.ro.
 
Andrei a fost sancţionat pentru un mesaj postat pe un grup închis al colegilor săi.
Alături de videoclipul unei melodii pe care profesoara de desen o interpretase în urmă cu 5 ani, când făcea parte dintr-o formaţie de muzică etno, apare un comentariu referitor la versurile melodiei.
 
Familia elevului a luat legătura cu un avocat, hotărâtă să ajungă în instanţă. Mama lui Andrei spune că problemele au început în momentul în care băiatul său şi-a atras antipatia profesoarei de desen Alina Elena Barbu, care i-a pus nota trei la teorie elevului Andrei Voicu.
 
”A râs împreună cu toţi colegii la ora doamnei, iar aceasta s-a răzbunat numai pe el, punându-i nota 3”, spune Gabriela Voicu.
 
La scurt timp, drept răzbunare, elevul a postat pe grupul de Facebook al Colegiului Hașdeu un videoclip din 2013 cu profesoara de desen. Cadrul didactic era pe atunci şi solistă la trupa Kronos.
În videoclip, profesoara apare în ţinută sumară, interpretând o melodie cu versuri nu tocmai educative: „Stau şi aştept să mă lipesc de un băiat/M-aş duce cu el la un hotel, dar ce păcat că n-are în portofel…”.
 
Pe 10 iunie, Tribunalul Buzău a anulat Hotărârea de Consiliul Profesoral, dar şi pe cea a Consiliului de Administraţie, de sancţionare a elevului Andrei Voicu.
 
„Anulează Hotărârea Consiliului Profesoral nr. 1/10.12.2018 şi Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 1/16.01.2019, inclusiv toate actele ce au stat la baza adoptării celor două hotărâri, precum şi toate actele subsecvente”, se arată în sentinţa Tribunalul Buzău.
 
Prin aceeaşi hotărâre a instanţei, conducerea liceului buzoian este obligată la plata a 200 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru, către reclamant.
 
În februarie a fost deschis procesul la Tribunalul Buzău care a dus la anularea sancţiunii. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, mai scrie adevarul.ro.
 
 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office