Creatorul serialului ”Chernobyl” face apel la turişti să ”respecte” zona în care a avut loc dezastrul nuclear / Turismul local a înregistrat o creștere cu 30-40%, iar ”influencerii” își fac fotografii seminud

Publicat in Eveniment 12 Iunie 2019 Actualizat: 12 Iunie 2019 1718 ori
Google+ WhatsApp
Creatorul serialului ”Chernobyl” face apel la turişti să ”respecte” zona în care a avut loc dezastrul nuclear / Turismul local a înregistrat o creștere cu 30-40%, iar ”influencerii” își fac fotografii seminud
Creatorul serialului ”Chernobyl” face apel la turişti să ”respecte” zona în care a avut loc dezastrul nuclear / Turismul local a înregistrat o creștere cu 30-40%, iar ”influencerii” își fac fotografii seminud

Creatorul apreciatului serial produs de HBO „Chernobyl” a vorbit despre proliferarea selfie-urilor indecente şi inadecvate publicate de turiştii care vizitează zona din Ucraina în care a avut loc dezastrul nuclear, relatează miercuri The Guardian, citat de Agerpres.

Din luna mai, când a început difuzarea mini-serialului alcătuit din cinci părţi despre catastrofa produsă în 1986 în centrala nucleară din oraşul Cernobîl, în fosta Uniune Sovietică, turismul local a înregistrat o creştere cu 30-40%.

”Influencerii” din social media care vizitează zona în care s-a produs dezastrul nuclear au fost criticaţi în ultimele zile fiind acuzaţi că profită de interesul reînnoit acordat catastrofei pentru a pune în scenă imagini atrăgătoare pe care le publică pe conturile de Instagram.

Printre imaginile surprinse la locul catastrofei, publicate pe site-urile de socializare, se numără o fotografie în care o femeie este îmbrăcată într-o salopetă descheiată, ce lasă să i se vadă lenjeria intimă.

”Este minunat că #ChernobylHBO a inspirat un val de turişti în zona de excludere”, a scris miercuri dimineaţă scenaristul Craig Mazin pe contul său de Tweeter. ”Însă, da, am văzut fotografiile care circulă. Dacă vizitaţi (zona), vă rog să vă amintiţi că acolo s-a petrecut o tragedie teribilă. Comportaţi-vă cu respect pentru toţi cei care au suferit şi s-au sacrificat”, a adăugat autorul.

Seria HBO, care îi are în rolurile principale pe Jared Harris, Stellan Skarsgard şi Emily Watson şi este regizată de Johan Renck, relatează efectele imediate ale exploziei reactorului nuclear de la centrala nucleară din Pripiat, dar şi repercusiunile politice ale tulburătoarelor şi cumplitelor urmări asupra oamenilor, animalelor şi mediului înconjurător.

Seria a fost aclamată drept o producţie ”magistrală de televiziune”, ce reuşeşte să evite înfrumuseţarea evenimentului.

Două persoane au decedat la faţa locului în urma exploziei, iar alte 28 şi-au pierdut viaţa în următoarele săptămâni din cauza radiaţiilor periculoase emise. Circa o mie de pompieri şi angajaţi ai serviciilor de intervenţie s-au confruntat cu un nivel periculos de radiaţii, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Circa 116.000 de persoane care locuiau în Pripiat şi pe o rază de 30 de kilometri au fost evacuate în săptămânile ce au urmat catastrofei. Efectele expunerii la radiaţii a populaţiei Ucrainei şi Europei reprezintă şi în prezent un motiv de îngrijorare.

Zona în care a avut loc dezastrul a fost deschisă pentru turişti la sfârşitul anilor ’90, însă popularitatea sa a crescut în ultimul deceniu, în special în oraşul-fantomă Pripiat şi în pădurile din împrejurimi. Vizitatorii sunt scanaţi pentru observarea nivelul de radiaţii la intrare şi la ieşire, şi uneori poartă salopete şi dispozitive pentru monitorizarea nivelurilor radiaţiilor.

„Chernobyl”, o producţie a postului HBO care relatează povestea celui mai grav dezastru nuclear din istorie, a urcat pe primul loc în topul IMDb al celor mai bine cotate show-uri TV din toate timpurile, la doar câteva zile după difuzarea ultimului episod din acest serial în format limitat, potrivit variety.com.

Graţie acestor reacţii pozitive ale internauţilor, „Chernobyl”, o producţie apreciată şi de criticii de specialitate, a depăşit serialele „Breaking Bad” (scor 9,5 – produs de AMC), „Planet Earth II” (scor 9,5 – produs de BBC), „Band of Brothers” (scor 9,5 – produs de HBO), programul original „Planet Earth” (9,4 – BBC), „Game of Thrones” (9,3 – HBO) şi „The Wire” (9,3 – HBO), potrivit secţiunii celor mai bine cotate show-uri TV de pe IMDb.

Serialul a fost filmat la faţa locului în Ucraina şi, parţial, într-o fostă centrală nucleară din Lituania.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.