Parteneriate pentru producătorii prahoveni de vinuri pe piețele slovacă și cehă

Publicat in Eveniment 12 Iunie 2019 172 ori
Google+ WhatsApp
Parteneriate pentru producătorii prahoveni de vinuri pe piețele slovacă și cehă
Parteneriate pentru producătorii prahoveni de vinuri pe piețele slovacă și cehă

În luna septembrie, importatori și distribuitori de vinuri cehi vor vizita județul Prahova pentru finalizarea discuțiilor începute în timpul misiunii de promovare a vinurilor autohtone în Republica Slovacă și Republica Cehă, desfășurată în perioada 4-9 iunie.

Opt producători români au participat la misiune și au avut oportunitatea să își prezinte vinurile în fața somelierilor, atât la Bratislava, cât și la Praga și la Usti Nad Labem.

În Republica Slovacă, importatori, distribuitori, reprezentanți ai principalelor magazine de tip hypermarket și hoteluri au degustat vinuri din categoria Premium și au apreciat că soiurile tradiționale românești (Fetească Albă, Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Românească) au mari șanse de pătrundere pe piața slovacă, în viitorul apropiat.

În Republica Cehă, cei opt exportatori români și-au prezentat vinurile în cadrul a două seminarii de specialitate, la Praga și Usti Nad Labem.

Firmele românești participante la misiune au fost: CAP Vie Vin Valea Călugărească SRL, Cramele Bolgiu SRL, Domeniile Viticole Tohani SRL, Jidvei SRL Filiala Alba, La Vie SRL, Octima Vinis SRL, Ostrovit SA, Viti-Pomicola Sâmburești SA.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office