Bacalaureatul special pentru olimpici începe luni, la Ploiesti. Totul despre BAC 2019

Publicat in Eveniment 23 Mai 2019 234 ori
Google+ WhatsApp
Bacalaureatul special pentru olimpici începe luni, la Ploiesti. Totul despre BAC 2019
Bacalaureatul special pentru olimpici începe luni, la Ploiesti. Totul despre BAC 2019

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti găzduieşte, în perioada 16 mai – 5 iunie, sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale  care se pregătesc pentru olimpiadele internaţionale şi concursurile internaţionale sportive, potrivit unui comunicat al ministerului Educaţiei. 

Pentru susţinerea examenului de BAC în această sesiune sunt eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.  Probele de evaluare a competenţelor şi examenele scrise se vor desfăşura între 20 şi 30 mai iar primele rezultate se vor afişa pe 31 mai.  Profesorii precizează că la probele Bacalaureatului din iunie-iulie se  vor subiecte asemănătoare ca cele pe care le vor susţine olimpicii începând de luni. 

Calendarul BAC-ului special: 

•20 – 21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă); •22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională); •23 – 24 mai (evaluarea competenţelor digitale)

Probele scrise: •27 mai (Limba şi literatura română); •28 mai (proba obligatorie a profilului); •29 mai (proba la alegere a profilului şi specializării); •30 mai (Limba şi literatura maternă).   

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 12:00), depunerea eventualelor contestaţii fiind programată în cursul aceleiaşi zile (12:00 – 14:00). În intervalul 31 mai – 5 iunie vor fi soluţionate eventualele contestaţii şi afişate rezultatele finale.


Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.