Concert cu patru soliști, joi seara, pe scena Filarmonicii

Publicat in Eveniment 20 Mai 2019 190 ori
Google+ WhatsApp
Concert cu patru soliști, joi seara, pe scena Filarmonicii
Concert cu patru soliști, joi seara, pe scena Filarmonicii

Comunicat de presa Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti:

Cosmin Stoica – vioară, Georgiana Frîncu – violă, Mihai Lupoaie – oboi și Emil Bîzgă – trompetă sunt cei patru soliști care vă vor încânta joi, 23 mai, de la ora 19.00, cu Dublul concert în re minor, BWV 1060, pentru vioară, oboi și orchestră de Johann Sebastian Bach, cu Simfonia concertantă, în Mi bemol major, K.V. 364, pentru vioară, violă și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart și cu Suita în Re major HWV 341, pentru trompetă și orchestră - Georg Friedrich Haendel. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Vlad Mateescu.

Violonistul Cosmin Stoica a absolvit cu diplomă de onoare Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din București și ca șef de promoţie Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia Vioară, din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din București. Are o activitate artistică susţinută și organizează numeroase recitaluri, iar Filarmonicile din România îl au deseori invitat în calitate de solist. Cu un repertoriu foarte diversificat, Cosmin Stoica se numără printre cei mai valoroși violoniști din România, iar Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești are bucuria și onoarea de a-l avea angajat în funcţia de Concertmaestru începând cu anul 2001.


Georgiana Maria Frîncu a urmat cursurile Liceului de Artă "Carmen Sylva" din Ploieşti şi este absolventă de Master la Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală (2014), unde a studiat viola cu profesorii Valeriu Pitulac și Marian Movileanu. De-a lungul anilor a participat la numeroase cursuri de măiestrie şi s-a numărat printre laureaţi la toate concursurile de specialitate la care a participat. În prezent este Director Artistic al Filarmonicii ploieștene, membră a cvartetului Filarmonicii ploieştene - Chronos și profesor colaborator la Colegiul de Artă "Carmen Sylva" din Ploiești.


Mihai Lupoaie a urmat studii de oboi și pian la Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași (1983 – 1990), obținând apoi o bursă de studii la „Interlochen Arts Camp”, S.U.A. (1990). Este licențiat al Facultății de Interpretare Muzicală – specialitatea oboi din cadrul Universității Naționale de Muzică din București (1996) și colaborator al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu” (1991 – 1997), dar și oboist în Orchestra de Cameră „La Camerata” - Atena, Grecia (1997 – 1998), Orchestra Filarmonicii „Oltenia” din Craiova (1998 -1999), Orchestra Operei Naționale București (1999 – 2002), Orchestra Filarmonicii „Muntenia” din Târgoviște (din 2007). A fost și profesor de muzică la Institutul de Muzică „Theme” din New Delhi, India (2003-2006). În prezent este oboist în orchestra simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești.


Născut la Iași într-o familie de muzicieni, Emil Bîzgă este considerat, la ora actuală, unul dintre cei mai buni trompetiști români. A absolvit Conservatorul la București, are un master în trompetă clasică la Malmo, unul în trompetă de jazz la Hanovra și Artist Diploma la „Rutgers University” (New Jersey). A colaborat cu artiști de renume precum Wynton Marsalis și Hakan Hardenberger, care i-au definitivat stilul și tehnica instrumentală și i-au incitat curiozitatea de a îmbina diverse categorii muzicale – muzica clasică, jazz-ul sau folclorul balcanic – reuşind să aducă un element de noutate în arena muzicală internaţională.


Biletele, în valoare de 25 de lei (adulți), 15 lei (pensionari) și 5 – lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală la standul special amenajat în hipermarketul Cora - AFI Ploiești și online, pe www.filarmonicaploiesti.ro.


Atenție! Accesul copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani nu este permis în sala de spectacol!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office