Răzvan Cuc anunţă că implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti - Braşov va începe „cât de repede se poate“

Publicat in Eveniment 17 Mai 2019 125 ori
Google+ WhatsApp
Răzvan Cuc anunţă că implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti - Braşov va începe „cât de repede se poate“
Răzvan Cuc anunţă că implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti - Braşov va începe „cât de repede se poate“

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spune că implementarea proiectului privind autostrada care ar urma să lege Ploieştiul de zona montană Valea Prahovei şi de Braşov va începe „cât de repede se poate”, afirmând că nu poate avansa un termen la care şoseaua de mare viteză ar putea fi terminată. 

"A fost selectat un consorţiu chinezo-turc cu care urmează să avem discuţii în perioada următoare, cei de la Comisia Naţională de Prognoză împreună cu Ministerul Transpotrurilor, pe parte tehnică, pentru a identifica cele mai bune soluţii, iar implementarea va începe, vă asigur, cât de repede se poate, nu vor exista blocaje administrative", a afirmat ministrul Transporturilor, joi, în judeţul Prahova, răspunzând unei întrebări legate de stadiul în care se află proiectul autostrăzii Ploieşti - Braşov.  

Cu privire la calendarul după care se va desfăşura acest proiect, Cuc a spus că va fi "unul în regim de urgenţă". 

"După finalizarea contractului care va fi încheiat între statul roman şi acest consorţiu bineînţeles că va veni şi acel calendar, eu vă spun că va fi unul care va fi făcut în regim de urgenţă", a precizat ministrul. 

Întrebat despre termenul la care ar urma să fie gata şoseaua de mare viteză, Răzvan Cuc a spus că va putea discuta acest aspect "după ce avem negocierile".  

"Nu vreau să avansez un termen", a mai afirmat ministrul Transporturilor. 

În 10 aprilie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spunea că proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov urmează să fie făcut în parteneriat public-privat, însă, întrebat fiind dacă va fi realizat de o companie din China, afirma: "Nu ştiu, aşa am auzit şi eu...". 

Răzvan Cuc a fost întrebat, atunci, despre autostrada Ploieşti-Braşov, dacă se va face în parteneriat public-privat şi cât va fi taxa. 

"Asta am spus. Nu pot să vă spun detalii, asta vă poate spune domnul Ghizdeanu, de la prognoză, că dânsul a lucrat la acest proiect, n-am lucrat noi. Noi, de la Ministerul Transporturilor, i-am asigurat suportul din punct de vedere tehnic, adică i-am pus toată documentaţia tehnică la dispoziţie", spunea el. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office