Vești URIAȘE! Mii de angajați vor beneficia de creșteri SPECTACULOASE

Publicat in Eveniment 10 Mai 2019 591 ori
Google+ WhatsApp
Vești URIAȘE! Mii de angajați vor beneficia de creșteri SPECTACULOASE
Vești URIAȘE! Mii de angajați vor beneficia de creșteri SPECTACULOASE

Finanțarea medicinei de familie ar putea crește spectaculos printr-o alocare unei cote mai mari din sumele adunate în Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

O prevede dintr-un proiect de lege depus în dezbatere publică la Senat majorează procentul alocat medicinei de familie de la 6 la 8%, ceea ce înseamnă o majorare cu o treime.

Inițiatorii justifică necesitatea majorării prin situația proastă a dotărilor cabinetelor de medicină de familie care face ca tratamentul în ambulatoriu să fie sub media europeană. Astfel, românii peste 15 ani beneficiază de 2,7 consultații în ambulatoriu pe an, față de o medie europeană de 4,8. În consecință, se ajunge la supraaglomerarea spitalelor, România și Bulgaria fiind singurele state europene care alocă peste 50% din fondurile de asigurări de sănătate pentru spitale.

În plus, suplimentarea fondurilor va face medicina de familie mai atractivă pentru medici. În momentul de față, peste 700 de localități din România nu au un medic de familie, iar vârsta medie a acestora este de 57 de ani. Se estimează că, în următorii 10 ani, 30% dintre cei 11.000 de medici de familie vor ieși din sistem prin pensionare.

Banii în plus pentru dotarea cabinetelor de medicină de familie va duce la decongestionarea spitalelor, iar pacienții vor fi tratați, pentru afecțiunile mai ușoare fără să fie nevoie să meargă în localități mai îndepărtate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.