Exasperaţi de poluarea cu hidrogen sulfurat a oraşului, mai mulţi locuitori din Băicoi au solicitat ajutorul Gărzii de Mediu Prahova

Publicat in Eveniment 11 Aprilie 2019 839 ori
Google+ WhatsApp
Exasperaţi de poluarea cu hidrogen sulfurat a oraşului, mai mulţi locuitori din Băicoi au solicitat ajutorul Gărzii de Mediu Prahova
Exasperaţi de poluarea cu hidrogen sulfurat a oraşului, mai mulţi locuitori din Băicoi au solicitat ajutorul Gărzii de Mediu Prahova

Zeci de locuitori din Băicoi au fost prezenți, ieri, la sediul Gărzii de Mediu Prahova, pentru a reclama poluarea cu hidrogen sulfurat din oraș, în special în zona Țintea (Valea lui Dan), acolo unde este amplasată groapa de gunoi.


“Gata! Așa nu se mai poate!”, este titlul unui comunicat de presă al Asociației “Eco Natura” care se “războiește” (a se citi se luptă cu morile de vânt…) de câțiva ani cu societatea Vitalia, aducând drept argument, potrivit comunicatului respectiv, “poluarea cronică a aerului cu hidrogen sulfurat și alte substanţe chimice cu impact major olfactiv, ce persistă de mai bine de 9 luni”.


După cum a precizat într-un comunicat de presă Ciprian Stuparu, președintele asociației sus – amintite, “locuitorii (din Băicoi – n.n.) sunt profund nemulțumiți de faptul că trebuie să inhaleze zilnic mirosurile greu de suportat provenite în urma activității desfășurate în cadrul depozitului de deșeuri nepericuloase administrat de societatea Vitalia Salubritate Prahova din zona Valea lui Dan. Cu toate că au fost depuse sute de sesizări către autoritățile locale și centrale cu atribuții în domeniul protecției mediului și sănătății populației cu privire la poluarea aerului din zona cartierului Țintea, problema este departe de a fi soluționată ! Pentru a evita orice dubiu, poluarea aerului cu hidrogen sulfurat a fost confirmată de măsurătorile realizate cu laboratorul APM Prahova, fiind determinate depășiri ale concentrației de hidrogen sulfurat și de peste 8 ori peste limita maximă admisă”. (…) Întrucât locuitorii din Țintea consideră că viața și sănătatea lor le sunt puse în pericol din cauza poluării aerului, aceştia sunt hotărâți să nu renunțe până în momentul în care situația nu va fi rezolvată! Mai mult, sunt hotărâți să apleze la instanța de judecată, în cazul în care reacția autorităților vizavi de această situație întârzie să apară!


Reamintim faptul că, în ultimii ani, locuitorii din Băicoi au participat la mai multe proteste organizate de Asociația Eco Natura Comunității Băicoi, acestea fiind susținute inclusiv de către Primăria orașului.
Vom reveni cu amănunte.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.