O nouă generație de elevi de liceu din Câmpina va avea ocazia să își dezvolte abilitățile de leadership in cadrul programului „Liderii Mileniului Trei-Tenaris”.

Publicat in Eveniment 14 Martie 2019 819 ori
Google+ WhatsApp
O nouă generație de elevi de liceu din Câmpina va avea ocazia să își dezvolte abilitățile de leadership in cadrul programului „Liderii Mileniului Trei-Tenaris”.
O nouă generație de elevi de liceu din Câmpina va avea ocazia să își dezvolte abilitățile de leadership in cadrul programului „Liderii Mileniului Trei-Tenaris”.

O nouă generație de elevi de liceu din Câmpina va avea ocazia să își dezvolte abilitățile de leadership învățând chiar de la colegi, în cadrul unei noi ediții a programului de educație non-formală „Liderii Mileniului Trei-Tenaris”.

Programul, care este organizat de TenarisSilcotub de 13 ani, a contribuit în tot acest timp la dezvoltarea personală a peste 2.600 de tineri din Câmpina, Zalău și Călărași, orașele în care compania își desfășoară activitatea.

Cluburile „Liderii Mileniului Trei”(LMT) reprezintă un cadru pentru activități de training desfășurate în sistemul de lucru peer education, în care elevii învață de la colegi de-ai lor pregătiți, în avans, de profesori special formați în domeniul educației non‑formale. Atelierele de lucru includ subiecte care nu se regăsesc de regulă în programa școlară, precum munca în echipă, leadership‑ul, abilitățile de negociere sau de comunicare.

300 de elevi sunt înscriși pentru activități în ambele semestre LMT în cele trei comunități, iar 180 au trecut deja prin prima etapă de formare, în semestrul I al anului școlar curent. Dintre ei, 24 de tineri care s-au făcut remarcați de profesori au fost aleși pentru a deveni la rândul lor traineri și vor „da mai departe” ceea ce au învățat altor 120 de colegi. În acest fel, liceenii vor învăța de la colegii lor care este relația dintre management și leadership, iar la finalul celui de-al doilea semestru vor trebui să demonstreze ceea ce știu printr‑un proiect concret, care să corespundă propriilor interese și pasiuni, precum și nevoilor existente în școlile în care învăță. Câmpina este reprezentantă și la această ediție a programului de 10 tineri, care învață la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”.

Programul LMT le oferă tinerilor din comunitățile TenarisSilcotub doza necesară de curaj și încredere în forțele proprii. Elevii de liceu au posibilitatea de a explora noi abilități și de a se dezvolta. Experiența din ultimul deceniu ne-a demonstrat că tinerii care se înscriu în program își schimbă percepția asupra comunității, se implică activ și conștient în activitățile pe care ei le aleg sau, chiar, le inițiază. Cu ajutorul acestui program, liceenii capătă încrederea că pot schimba mentalități, își exersează abilitățile de lideri și devin mai pregătiți pentru viața și responsabilitățile unui adult”, spune Codruța Hodrea, Manager Relații cu Comunitatea în cadrul TenarisSilcotub.

La finalul programului, 70 de liceeni din toată țara, adică 25% din numărul total de participanți, vor fi invitați la o tabără de leadership și teambuilding ce are loc la începutul verii și care este un nou prilej de a construi proiecte comune și a lega noi prietenii. „Rezultatul remarcabil este chiar apariția acestor elevi-traineri: este o demonstrație clară și practică a faptului că sistemul «peer education» funcționează și produce schimbări atât în viața tinerilor, ci și în întreaga comunitate. Pentru a avea asemenea efecte, este nevoie de un angajament pe termen lung al tuturor partenerilor din program, iar faptul că TenarisSilcotub a ales să ne susțină timp de peste un deceniu ne onorează. Este o formă CU fond, în cel mai profund sens”, spune Marian Staș, președintele asociației Cluburile Liderii Mileniului Trei și inițiatorul programului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.