CJ Prahova si DGASPC construiesc la Rîfov un Centru de zi social si trei locuinte sociale individuale

Publicat in Eveniment 14 Martie 2019 329 ori
Google+ WhatsApp
CJ Prahova si DGASPC construiesc la Rîfov un Centru de zi social si trei locuinte sociale individuale
CJ Prahova si DGASPC construiesc la Rîfov un Centru de zi social si trei locuinte sociale individuale

Primăria Comunei Rîfov, in colaborare cu DGASPC Prahova si Consiliul Judetean Prahova, prin Programul de Interes National ,,Infiintare de servicii sociale in vederea asigurarii tranzitiei tinerilor cu dezabilitati de la sistemul de protectie speciala a copilului catre sistemul de protectie a persoanelor adulte cu dizabilitati ’’, intentioneaza reabilitarea si modernizarea imobilului în care și-a desfășurat activitatea Scoala primara Buchilasi, în vederea înființării unui Centru de zi si construirea de trei locuinte sociale.

Iar primul pas a fost facut. Primaria a obtinut avizul de la Ministerul Educatiei pentru schimbarea destinatiei scolii din Buchilasi.


Practic, aici ar urma sa se desfășare trei tipuri de servicii sociale, respectiv centru de zi de socializare și petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice (tip club), centru de zi pentru copii (centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă) și centru de zi pentru asistență medicala permanenta și suport pentru persoane aflate în situații de nevoie (servicii de asistență comunitară). Suprafata relativ mare de 5661 mp permite construirea a trei locuinte sociale individuale.


"Proiectul își propune îmbunătățirea nivelului de îngrijire și asistență, prin crearea unor condiții de viață și de recuperare adecvate și adaptate necesităților lor specifice", anunta Primaria Rîfov.


Construita in 1932, cladirea in care a functionat scoala de la Buchilasi, nu mai prezinta acum siguranta in exploatare, instalatia electrica este invechita, acoperisul deteriorat, zidurile sunt crapate. Aceasta scoala nu mai functioneaza de peste 20 ani din cauza numarului atat de mic de elevi, iar acum, copiii satului au la dispozitie doua microbuze moderne care ii transporta catre scoala si inapoi acasa.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.