Locuri de muncă pentru DEŢINUTE. Firmele încheie contract cu singurul penitenciar de femei din ţară

Publicat in Eveniment 14 Martie 2019 373 ori
Google+ WhatsApp
Locuri de muncă pentru DEŢINUTE. Firmele încheie contract cu singurul penitenciar de femei din ţară
Locuri de muncă pentru DEŢINUTE. Firmele încheie contract cu singurul penitenciar de femei din ţară

Singurul penitenciarul de femei din ţară, de la Târgşorul Nou, judeţul Prahova, oferă posibilitatea încheierii unor contracte prin care deţinutele pot fi angajate de diverse firme. 35 de deţinute sunt angajate în prezent. Deţinutele primesc 12,43 de lei pe oră, iar pe lângă bani, ele beneficiază şi de reducerea pedepsei. În plus, potrivit legii, ele pot trimite şi bani acasă.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului de Femei Târgşorul Nou, firmele interesate pot încheia contracte de prestări servicii, având ca obiect folosirea la muncă a deţinutelor.

În prezent, sunt încheiate trei astfel de contracte, 35 de deţinute fiind la muncă.

„În prezent, Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşoru Nou are încheiat un număr de trei contracte de prestări servicii, având ca obiect folosirea la muncă a persoanelor private de libertate în domeniul alimentar (prelucrare ambalare preparate din carne) şi sortare deşeuri nemetalice, reciclabile”, au declarat reprezentanţii Penitenciarului Târgşorul Nou.

Deţinutele primesc 12,43 de lei pe oră, iar pe lângă bani, ele beneficiază şi de reducerea pedepsei. În plus, potrivit legii, ele pot trimite şi bani acasă.

„40% din venit revine persoanei condamnate care poate folosi pe durata executării pedepsei privative de libertate 90 % din aceasta, iar 10% se consemnează pe numele său, la trezoreria statului, urmând să fie încasat în momentul punerii în libertate. O parte din durata pedepsei este considerată ca executată pe baza muncii prestate şi se calculează astfel: în cazul în care se prestează muncă remunerată, se consideră patru zile executate pentru trei zile de muncă”, arată reprezentanţii închisorii.

Firmele care încheie contracte cu penitenciarul sunt scutite de obligaţiile de plată la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate, fondul de şomaj, au asigurate un număr constant de persoane private de libertate pe toată durata derulării contractului, etc.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.