O elevă de la C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești este unul dintre cei patru ambasadori juniori ai României la Uniunea Europeană

Publicat in Eveniment 13 Martie 2019 240 ori
Google+ WhatsApp
O elevă de la C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești este unul dintre cei patru ambasadori juniori ai României la Uniunea Europeană
O elevă de la C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești este unul dintre cei patru ambasadori juniori ai României la Uniunea Europeană

Încă o prahoveancă ne reprezintă cu mândrie peste hotare. Alexandra Maria Stoica, elevă a Colegiului Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești, este unul dintre cei patru tineri români selectați pentru a fi ambasadori juniori ai țării noastre la Uniunea Europeană, în cadrul programului lansat de Ministerul Afacerilor Externe și UNICEF România.

Alexandra și-a depus candidatura la finalul anului trecut și a fost selectată, împreună cu alți trei colegi de-ai săi din țară, de un juriu format din reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Institutului European din România şi ai UNICEF. “Vocea noastră este creionul care desenează ziua de mâine”, a spus eleva din Ploiești despre misiunea pe care o îndeplinește în cadrul programului.

Cei patru "ambasadori juniori la Uniunea Europeană" sunt Alexandra Maria Stoica – Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti,  Ariana Ardelean – Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, Tudor-Alexandru Panait – Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Bucureşti, Rareş Voicu – Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila. Ei au fost desemnați în cadrul proiectului „Ambasador Junior la Uniunea Europeană” un demers în premieră la nivel UE, lansat de România în marja Preşedinţiei țării noastre la Consiliul Uniunii Europene. Proiectul s-a adresat copiilor și adolescenţilor cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, pasionaţi de drepturile copilului şi de promovarea unei Europe mai incluzive, de vorbitul în public şi de scris, cu foarte bune abilitaţi de comunicare în limba engleză sau franceză.

„Pe durata mandatului României la Președinția Consiliului UE va fi elaborată Declarația de la București, un document cadru realizat printr-un amplu proces de consultare a copiilor și tinerilor din toate statele membre. Acesta va pune bazele mecanismelor prin care opinia copiilor va deveni o componentă constantă a proceselor decizionale la nivel european în problemele care îi vizează. Declarația va reflecta opiniile și părerile copiilor din România, dar și din Europa și va fi redactată cu sprijinul unei ample rețele de experți europeni în materie de drepturile copiilor”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, în cadrul conferinței de presă în care au fost prezentați, oficial, cei patru ambasadori juniori ai României.

Documentul va fi realizat în urma unui proces complex de consultare a copiilor din întreaga Europă, sub coordonarea Boardului Copiilor din România, susținut de UNICEF și de către alți parteneri din România și din Uniunea Europeană.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office