Numărul cazurilor de rujeolă, din nou în creștere în Prahova

Publicat in Eveniment 11 Martie 2019 319 ori
Google+ WhatsApp
Numărul cazurilor de rujeolă, din nou în creștere în Prahova
Numărul cazurilor de rujeolă, din nou în creștere în Prahova

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a dat publicității, vineri, o nouă situație privind numărul cazurilor de rujeolă la nivel național, din care reiese o nouă creștere îngrijorătoare. Săptămâna trecută au fost raportate 111 îmbolnăviri, față de numai 66, în perioada 25 februarie - 1 martie.

După săptămâni la rând în care numărul îmbolnăvirilor de rujeolă a părut să se mențină la valori reduse, ultimele cifre aduc, din nou, a epidemie. În perioada 4-8 martie au fost raportate 111 cazuri la nivel național, față de aproximativ 60 sau chiar 30 pe săptămână, în ultimele luni.

În Prahova au fost confirmate, în intervalul 4-8 martie, 14 cazuri, judeţul numărându-se printre cele din fruntea clasamentului pe ultima săptămână, după Iași (17 cazuri) și Bihor (16 cazuri). Asta în condițiile în care, în ultimele zile din februarie nu au fost raportate decât 6 îmbolnăviri, iar în săptămânile anterioare au existat intervale bune fără niciun caz raportat.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până vineri, pe 8 martie, era 16.092, din care 62 de decese. Peste 15.200 de cazuri au fost înregistrate la persoane care nu au fost vaccinate niciodată împotriva rujeolei.

Cei mai afectați sunt copiii, înregistrându-se, din total, 3.392 de cazuri la pacienți mai mici de un an, 5.566 la cei cu vârste între 1 și 4 ani, 2.760 la copii cu vârste între 5 și 9 ani și 1.372 de cazuri la copii între 10 și 14 ani.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.