Situatia a scapat de sub control! ISU Prahova, apel catre populatie: STOP arderilor necontrolate pentru igienizarea terenurilor!

Publicat in Eveniment 11 Martie 2019 411 ori
Google+ WhatsApp
Situatia a scapat de sub control! ISU Prahova, apel catre populatie: STOP arderilor necontrolate pentru igienizarea terenurilor!
Situatia a scapat de sub control! ISU Prahova, apel catre populatie: STOP arderilor necontrolate pentru igienizarea terenurilor!

În intervalul 08 -11 martie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor au desfăşurat 254 de misiuni, dintre care: 65 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgență, 133 incendii de vegetație uscată, 2 misiuni pentru asigurare zonă accidente rutiere, 9 alte situații de urgență, 8 incendii, 16 alte situații de urgență și o misiune de distrugere muniție în poligonul de la Râfov.

În perioada menționată, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 133 incendii de vegetație uscată.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 426 ha.

În localitatea Provița de Sus, incendiul de vegetație uscată s-a propagat la gospodărie, aceasta fiind mistuită de flăcări, în urma unui foc deschis pentru arderea resturilor vegetale din grădină. Duminică, în localitatea Bușteni incendiul de vegetație a pus în pericol un depozit de materiale de construcții, iar datorită intervenției prompte a pompierilor acesta a fost lichidat în limitele găsite.

Misiunea cea mai dificilă, din cauza suprafeței afectate, dar și a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiul, a fost în localitatea Ceptura, unde au intervenit pompieri de la Garda de Intervenție Urlați sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 100 ha.

Subliniem că un rol important în prevenirea incendiilor îl au autoritățile administrației publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conștientizeze și să determine populația să se comporte și să acționeze în spirit civic.

 

Deoarece legislația interzice arderea la întâmplare a vegetației uscate, iar cei care o fac pun în pericol gospodăriile, fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieți omenești, transmitem din nou un apel către populație și către factorii de răspundere din administrațiile locale, să respecte interdicțiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă în care propagarea flăcărilor este favorizată de condițiile meteorologice.

sursa: comunicat ISU Prahova

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.