Simulare Evaluare Națională 2019. Proba la Limba Română. Subiecte și Barem EDU.RO

Publicat in Eveniment 11 Martie 2019 415 ori
Google+ WhatsApp
Simulare Evaluare Națională 2019. Proba la Limba Română. Subiecte și Barem EDU.RO
Simulare Evaluare Națională 2019. Proba la Limba Română. Subiecte și Barem EDU.RO

Simulare Evaluare Națională 2019. Testarea începe luni, 11 martie, cu proba la Limba și Literatura Română, pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a. Edu.ro

Simulare Evaluare Națioanlă 2019. Proba la Limba și Literatura Română

Luni, începând cu ora 9.00, elevii vor avea de susținut proba la limba și literatura română. La examen participa elevii de clasa a VIII-a, dar și cei de clasa a VII-a. Este o premieră ca elevii cu un an mai mic să participe la acest examen.

Accesul în sală este permis până la ora 8.30. Examenul începe la ora 9.00, când subiectele sunt aduse în clasă. Elevii au două ore la dispoziție să completeze foile de Simulare. Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).

În perioada 11-13 martie, elevii claselor VII-a și a VIII-a susțin Simularea pentru Evaluarea Națională 2019.

 

La simulărie din martie 2019, proba scrisă la matematică, elevii din clasa a VII-a vor avea în proporție de 30% subiecte de tip itemi obiectivi.

La Limba și Literatura Română, elevii trebuie să dovedească faptul că pot înțelege un text literar sau nonliterar, să sesizeze corectitudinea și valoarea expresivă a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogățire a vocabularului, de asemenea, să redacteze texte folosind adecvat decvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

Calendarul simulării este:

11 martie - Limba şi literatura română

12 martie - Matematică

13 martie - Limba şi literatura maternă

22 martie - Comunicarea rezultatelor

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office