Amenzi URIASE aplicate de ITM Prahova, in luna februarie

Publicat in Eveniment 07 Martie 2019 367 ori
Google+ WhatsApp
Amenzi URIASE aplicate de ITM Prahova, in luna februarie
Amenzi URIASE aplicate de ITM Prahova, in luna februarie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna februarie 2019, acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 329.000 lei.


În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 238 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 329.000 lei. Totodată, inspectorii de muncă au identificat 59 de persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 300.000 de lei.


În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 110 de controale şi 102 de angajatori au fost sancţionaţi contravenţional. S-au aplicat amenzi în valoare de 29.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 35 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.


În perioada următoare, vom intensifica acțiunile de control, în special în domeniul construcţiilor, cum sunt șantierele și activitățile conexe în construcții. Atenționăm companiile cu profil în construcții să se asigure de deplina legalitate a activităților pe care le desfașoară, prin întocmirea contractelor individuale de muncă, dar şi prin respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă și instruirea personalului.

Sursa: comunicat de presa ITM Prahova

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.