Maresalul Averescu, comemorat, astazi, la Ploiesti

Publicat in Eveniment 07 Martie 2019 388 ori
Google+ WhatsApp
Maresalul Averescu, comemorat, astazi, la Ploiesti
Maresalul Averescu, comemorat, astazi, la Ploiesti

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova invită publicul astăzi, la ora 14.00, la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10, pentru a participa la evocarea cu titlul „Mareşalul Alexandru Averescu – militarul şi omul politic“.

Acţiunea este organizată cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la naşterea acestuia. Alexandru Averescu (n. 9 martie 1859, localitatea Babele – d. 3 octombrie 1938, Bucureşti) este una dintre cele mai importante personalităţi româneşti de la începutul secolului al XX-lea.

General de armată, apoi mareşal, om politic, prim-ministru al României în trei cabinete, ministru al Apărării, membru de onoare al Academiei Române din 7 iunie 1923, a condus armata română spre marile victorii de la Mărăşti şi Oituz, în Primul Război Mondial.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.