Raed Arafat vrea eradicarea șpăgii în spitale. „Poți mulțumi după, cu o chestie simbolică”

Publicat in Eveniment 04 Martie 2019 181 ori
Google+ WhatsApp
Raed Arafat vrea eradicarea șpăgii în spitale. „Poți mulțumi după, cu o chestie simbolică”
Raed Arafat vrea eradicarea șpăgii în spitale. „Poți mulțumi după, cu o chestie simbolică”

Raed Arafat vrea ca șpaga să dispară complet din spitale, o dată cu mărirea salariilor medicilor, dar recunoaște că este foarte greu de atins acest obiectiv cât timp există cadre medicale ”care câștigă mai puțin decât primeau”. Un medic tânăr pleacă de la un salariu lunar de 13.000 de lei, chiar mai mult decât câștigă el, susține secretatul de stat în Ministerul Sănătății, care însă nu exclude total un gest de mulțumire adresat medicului. 

Raed Arafat a declarat că în continuare sunt medici care primesc şpăgi chiar dacă le-au crescut semnificativ salariile „Mai sunt care făceau mai mult ca salariile de azi şi e foarte greu să-i obişnuieşti să nu continue când salariul e mai mic decât primeau. Eu, ca secretar de stat, am sub salariul unui medic specialist care a terminat acum o facultate. Iar un medic specialist tânăr care acum a ieşit ştiu că începe salariul lui de la 13.000de lei. Şi mai ai gărzile, mai ai sporurile, sunt colegi care pot să atingă şi 20.000 de lei” a spus Raed Arafat la DigiFM.


Actul de recunoștință pentru medicul care te-a făcut bine trebuie să existe, dar în anumite condiții, pentru că și occidentalii practică asta, a recunoscut Arafat.

”Poţi mulţumi după, cu o chestie simbolică. Şi asta o au şi britanicii. O carte, o sticlă de ceva sau un buchet cu flori, dar asta nu putea să aibă loc decât după ce totul e gata, după ce bolnavul este externat” a mai explicat oficialul Ministerului Sănătății.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office